ELISMERÉSÖZÖN

A nemrég véget ért 2012-2013-s női futsal szezon, totális Astra sikert hozott. Csapatunk imponáló magabiztossággal gyűjtötte be a bajnoki aranyat és a kupagyőzelmet is. Óriási dolog ez, hiszen az Astra Kiskunfélegyházi Bulls , újonc csapatként debütált az élvonalban mégis sikeres tudott lenni, a győzelmi mutatója pedig több mint 93%-os, ami megsüvegelendő.

Amikor az Astra sikerek  okait elemezzük,  elsőnek a kitűnő védekezést kell kiemelnünk. Ilyen kevés kapott góllal, még senki nem tudott aranyérmes lenni az NB I-ben. Vincze Anikónak ebben persze oroszlánrésze volt, de a kitűnő védők nélkül (Jakab, Benkő, Pincze, Molnár, Megyes) neki is sokkal nehezebb dolga lett volna. A támadók közül pedig a Dombai-Nagy, Szekér, Zágor, Szabó Bogi négyes brillírozott szinte az egész év folyamán , sőt még az igen hasznosan játszó Szabó Nórát is megilleti a dicsőség.  Dombó János edző a kitűnő játékosállományból kihozta a maximumot és kétség nem férhet hozzá, hogy a „félegyházi háttér”  is remekeltek, hisz megteremtették a versenyzés feltételeit. Az pedig, hogy elindult az utánpótlás bázis kialakítása Síber Rita vezetésével,  a jövőképet is megteremtette a csapatunk életében.

Közben hivatalossá vált, hogy  a női nb1 edzői ,kiket választottak a szezon legjobbjainak.

Íme a névsor:

Legjobb játékos: Szabó Boglárka ( Astra Kiskunfélegyházi Bulls )

Legjobb kapus: Vincze Anikó ( Astra Kiskunfélegyházi Bulls )

Legjobb edző: Dombó János ( Astra Kiskunfélegyházi Bulls )

 

De itt még nincs vége az „elismerés özönnek” , hisz vasárnap Kiskunfélegyházán is kitüntetésben részesítik a városvezetés részéről a csapatot, és emellett mindkét  vezető sportcsatorna is foglalkozott az Astra sikerekkel. Míg a Sport1 Futsal Magazinjában a bajnoki döntő mérkőzés összefoglalóját láthatták a nézők, addig a DigiSporton , egy riportműsor főszereplői voltak  Dombai Nagy Anett, Megyes Ágnes és Dombó János.  

Vélemény, hozzászólás?