FOGL „ELBILLENTETTE” A PÁLYÁT!

 

 

Végre elkezdődött és immáron örömmel jelenthetjük, hogy neve is van a „gyereknek”! JET-SOL LIGA! Sokat álmodoztunk róla, hogy valamivel komolyabban vegyék a női labdarúgást  és most az az érzésünk, hogy jó időben vagyunk jó helyen.  A bajnokság első mérkőzésétől fogva ( reméljük az utolsóig ) a Sport1-en összefoglalók  lesznek a női meccsekről a népszerű, beszélgetős „ Zuhanyhíradóban”.  Az MLSZ-TV – n pedig egy hosszabb verzió lesz látható, hogy  igazán „képbe” kerüljenek a csajok.

 

A forduló  utolsó mérkőzésén  Csepelen fogadtuk az igencsak megerősödött Feminát.  Az első pillanattól érezni lehetett, hogy a Femina győzni érkezett a szigetre.  Mintha bent maradtunk volna egy kicsit az öltözőben, vagy  „nem esett le”  , hogy elkezdődött  az idény,  mindenesetre  nyoma sem volta felkészülési meccseken látott Astrának.  Pedig az izmok, az inak feszültek,  a lábak robogtak,  erőnlét rendben…. de az agy!…  ( és mint tudjuk fejben dől el )   az agy, mintha még nem kapta volna meg a parancsot.  Az is igaz, hogy az új játékrendszer egyik alapköve Benkő Móni, nem állt rendelkezésre ezen a meccsen, és  több új igazolásunk  is a  hiányzók listáján szerepelt.  Így az első félidő egyenlő erők küzdelmét hozta, és a kialakult helyzetet a vendégek dolgozták fel jobban, és enyhe mezőnyfölényt  tudtak  kialakítani. Sőt, egy esetben Pincze Gabi önfeláldozó mentésének köszönhetően kerültük csak el, hogy meglepetés eredménnyel zárjuk a félidőt!

 

Szünet után óriásit változott a játék képe, szinte percenként jöttek a hazai lehetőségek, de akkor még kimaradtak a helyzetek.  Aztán az első negyedóra végére az is kiderült, hogy ma Fogl Kati ( Matu )  lesz az, aki eldönti  a meccset, hisz előbb egy „szemfüles” gólt lőtt, majd egy kapu előtti kavarodás után  is eredményes volt.  Innentől kezdve a pálya mintha a vendég kapu felé billent volna, hisz a labda kizárólag ( néhány kontrát kivéve, amikor is Csányi Diána „ügyeskedett” ) abba az irányba gurult.  A Femina  ezt már nehezen dolgozta fel ,  és  elfogyott a hit, és/vagy az erő? Minden esetre egyre többet hibáztak.  Aztán egy szöglet után Megyes Ági  vehette át a labdát a 16-os környékén és zavartalanul lőhette a hálóba a labdát.  Innentől, csak az volt a kérdés,  lesz e még hazai gól, vagy marad a 3-0 ide.

 

Egy ígéretes Feminát  ( nekik is több hiányzójuk volt )  és egy ígéretes második félidőt láthattak a kilátogató nézők.  Reményeink szerint a következő meccsre már minden fogaskerék a helyére kerül a „rózsaszín-szerkezetben” . Hajrá Astra!

Vélemény, hozzászólás?