SZABÓ BOGI AZ ÉV NŐI FUTSALOSA

 

Az előző szezonban az alapszakasz során 18, a rájátszásban húsz gólt lőtt, a döntő két mérkőzésén pedig összesen négyszer volt eredményes. Ehhez még a Magyar Kupában is hozzátett hat gólt, nem mellesleg mindkét sorozatban aranyérmet ünnepelhetett csapatával. Úgy tűnik, mindez csak felvezetése volt a jelenlegi parádés szezonnak, hiszen jelenleg 41 találattal óriási fölénnyel vezeti a góllövőlistát, csapata pedig a bajnoki tabellát. A húszéves hölgy a nagypályás válogatottnak is alapembere, a teremlabdarúgó szakágban idén először lett az év legjobbja.  rangado.hu

 

A futsal-hungary  remek cikke Bogiról:

A 2013-as évben a futsal női mezőnyben az Astra játékosa, Szabó Boglárka bizonyult a legjobbnak.

Az év futsal játékosa díjat az MLSZ ítélte oda Boglárkának, de valószínűsíthető, hogy a női futsal szereplői közül mindenki őt jelölte volna idén erre a kitüntető címre.

Pályafutását nagypályás játékosként kezdte, az alapokat a Szent Pál Akadémia csapatánál szerezte meg, majd Taksonyban szerepelt, amely jelenlegi egyesületének, a Csepelen szereplő Astrának az elődje. A futsalon kívül a nagypályás felnőtt női válogatott keret tagja.

2011. januárjában mutatkozott be a női futsal NBI-ben a Kiskunfélegyházi Mókusok játékosaként, s már akkor látszott, hogy fekszik neki ez a játék is, hiszen kilenc mérkőzésen 29 gólig jutott bemutatkozó félszezonjában, és azóta is számolatlanul szerzi a találatokat. Majdnem pontosan egy évvel később, 2012. januárjában már a válogatottban is kerettagnak mondhatta magát az Oroszország elleni páros találkozón.

Igazi gólvágóról van szó, minden tulajdonsággal rendelkezik, ami jó játékossá emeli, idén minden eddiginél jobb teljesítményt nyújtva csak az őszi szezonban 41 gólt ért el, ami tekintélyt parancsoló, és ez is hozzásegítette ehhez az elismeréshez.

 Szabó Boglárka: – Mikor az embert ilyen nagy megtiszteltetés éri nehéz úgy reagálni, hogy ne egy sablonos nyilatkozatot tegyen, ami a jól megszokott frázisokkal van tele. Éppen ezért engedjék meg nekem, hogy őszinte legyek. Ha egy csapatjátékban kiemelnek egy egyént, az legkisebb százalékban a játékos érdeme. Olyan ez mintha egy puzzle-ból kivennénk egy darabot és azt mondanánk rá, hogy ez a legszebb. A kép nem egész a darabka nélkül, de mit ér egyedül önmagában? Nem azért szeretnék megköszönni mindent szüleimnek, edzőmnek, csapatomnak, barátaimnak, mert ez az illem, hanem mert tudom, hogy sehol se lennék nélkülük. 
Egyszer kaptam egy DVD-t, amin brazil játékosok élettörténetei voltak dokumentálva, rengetegszer megnéztem. Egy futsaljátékos története is benne volt, Falcaoé. Nagyon tetszett, ahogy játszott, és az amit játszott. Ekkor szerettem meg a futsalt, gondoltam: miért ne? Nagy megtiszteltetés ez a díj és nagyon hálás vagyok mindenkinek, akikkel egy hajóban evezek, és akiknek sokat köszönhetek. Külön köszönöm edzőmnek a munkát, amit a csapatért és értem tett eddig is. A futsal egy csodálatos játék és én örülök, hogy részt vehetek benne!

 

Vélemény, hozzászólás?