MESTERHATOS A KILENCESTŐL

 

A női futsal NB-I-es bajnokság alapszakaszából egy elhalasztott mérkőzést rendeztek hétközben. A táblázat utolsó és első helyezettje csapott össze.

 

 

 

 

 

 

 

 

ELTE-BEAC – Astra Kiskunfélegyházi Bulls 2 – 8 (1-3)

 

 

2014. 03. 06-csütörtök 19: 50. Budapest, BEAC Sportcsarnok.

Játékvezetők: Puskás Gabriella, Zimonyi Péter, Pintér Sándor.

ELTE SE: Szabó Annamária – Juhász Adrienn, Vida Orsolya, Németh Tünde, Baksai Éva.

Csere: Hugyecz Renáta, Pfundtner Vivien, Szöllősi Júlia, Farkas Mónika, Kiss Klaudia, Szabó Éva. Vezetőedző: Kénoszt Ferenc.

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Halászi Kinga, Gyöngyösi Alexandra, Dombai Nagy Anett, Sebestyén Györgyi.

Csere: Szabó Nóra. Vezetőedző: Dombó János.

Gólszerzők: Baksai Éva, Farkas Mónika illetve Dombai Nagy Anett (6), Halászi Kinga, Gyöngyösi Alexandra.

A két csapat bajnoki táblázaton elfoglalt helyezése alapján várható volt, hogy a mérkőzés esélyese a listavezető Astra. Az összeállításokból ítélve az egyetemisták szinte minden játékosukat neveztek a mai találkozóra, míg a vendégek kerete igen szűkös volt, sérülések, nagypályás válogatott összetartás és egyéb okok végett.

 

 

A mérkőzés első néhány perce kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon voltak lehetőségek, de a kapuk előtt pontatlanok voltak a játékosok. Váratlanul a lelkes egyetemi csapat vezetést szerzett a 4. percben Baksai Éva találatával. A gólratörő összjátékot nyújtó vendégek rövid idő elteltével válaszoltak, Dombai Nagy Anett köszönt be kétszer, majd Halászi Kinga is betalált, az első játékrész végére kialakult az 1-3-as vendég előny.

 

 

Szünet után döntő fölénybe került a listavezető, és a csapat klasszisa Dombai Nagy Anett okozott kellemetlen perceket játékával és góljaival a vendéglátóknak, a 21. és 35. perc között háromszor volt eredményes, és növelte csapata előnyét, 1-6.

A mérkőzés hajrája újabb gólokat hozott, a 39. percben Farkas Mónika révén szépítettek a hazaiak, de a mérkőzés utolsó perce ismét a vendégek góljait hozta, Gyöngyösi Alexandra és Dombai Nagy Anett találataival kialakult a 2-8-s végeredmény.

 

 

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy a listavezető meggyőző, szervezett játékával magabiztos győzelmet aratott. A lelkes egyetemista csapat nem tudta megszorítani ellenfelét. A vendégeknél mindenki tette a dolgát, csapatként küzdöttek, de a mai napon a mezőnyből kimagaslott a klasszis teljesítményt nyújtó Dombai Nagy Anett, aki hat gólt szerzett és a góllövő lista második helyére lépett, 23 gólnál tart.

 

 

Varga Ferenc

 

 

   

Vélemény, hozzászólás?