MEGÉRDEMELT GYŐZELEM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A női futsal NB-I-es bajnokság felső-ági rájátszásában a második fordulónál tartanak a csapatok. A Dunakeszi Kinizsi érkezett a listavezetőhöz.

 

 

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Dunakeszi Kinizsi 5 – 0 (2-0)

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna Sportcsarnok. 2014. 03. 23-vasárnap 18: 30

Játékvezetők: Kőrösi János, Kaszala Mihály, Halasi Zoltán Krisztián.

 

 

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Pincze Gabriella Csilla, Szabó Boglárka, Megyes Ágnes, Sebestyén Györgyi.

Csere: Gyöngyösi Alexandra, Szabó Nóra. Vezetőedző: Dombó János. Erőnléti edző: Németh Gergely.

 

 

Dunakeszi Kinizsi: Ősz Csenge – Szekér Anita, Szalkai Kitti, Szabó Krisztina, Vella Orsolya.

Csere: Urbán Anett, Bánhidi Ildikó. Vezetőedző: Biczi Gábor.

Gólszerzők: Szabó Boglárka (2), Pincze Gabriella Csilla (2), Szabó Nóra.

Sárga lap: Gyöngyösi Alexandra.

 

 

A mai mérkőzésre mindkét csapat szűkös keretet tudott nevezni, a Kinizsi együttesénél nagypályás elfoglaltság, a hazaiaknál sérülések és egyéb okok végett több játékos is hiányzott. A listavezető már a mérkőzés első időszakában átvette a játék irányítását a visszaálló és kontrára játszó vendégek ellen. Voltak lehetőségei mindkét csapatnak, de a kapu előtt hibáztak a játékosok. A jobb kombinatív játékot nyújtó hazaiak a 6.percben betaláltak a vendégek kapujába, gyors Pincze – Megyes labdajáratást követően Szabó Boglárka nagy gólt lőtt a balfelsőbe, 1-0. A hazaiak már a labdakihozatalnál letámadták a vendégeket, és a félidő közepén szabadrúgáshoz jutottak, Pincze Gabriella nagyerejű lövése kilenc méterről a léc alá vágódott, 2-0. Az első félidő eseményei közé tartozik, hogy a Kinizsi kétszer is 10 m-es büntetőhöz jutott, de Vincze Anikó parádésan védett.

 

Szünet után tovább nőtt a hazai előny, Ősz Csenge sokáig tartotta a labdát, közvetett szabadrúgás következett, Szabó B. legurítását ismét Pincze Gabriella váltotta gólra, 3-0. Az előny birtokában még felszabadultabb lett a listavezető játéka. Sok akciót vezettek és a 29.percben ismét gólnak örülhettek a fergeteges hangulatot teremtő hazai nézők. Megyes emelt a védők mögé, Szabó N.érkezett,  és kapásból a jobbalsóba helyezett, 4-0. Mindkét csapat igyekezett erejét beosztani, a vendégek tűntek kicsit fáradtabbnak. Pontos labdajáratással már egy kicsit az idővel is játszott a bajnokjelölt, de a 34.percben kihasználták lehetőségüket. Sebestyén élesen kapu elé lőtt beadására a csapatkapitány Szabó Boglárka érkezett, és egy csel után biztosan lőtt a kapuba, 5-0.

 

 

A két csapat sportszerű összecsapásán a listavezető végig kontrol alatt tartotta a játékot. Szervezett játékuk ellen a vendégek nem tudtak felnőni, így a hazaiak magabiztos győzelmet ünnepelhettek.

 

 

Biczi Gábor (Dunakeszi): Foghíjasak voltunk a nagypályás játékosok hiánya miatt. Megérdemelt az Astra győzelme.

 

 

Dombó János (Astra-Bulls): Végig kontrol alatt tudtuk tartani a mérkőzést, alaptaktikánk volt a letámadás. Szép gólokat szereztünk és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Remélem a mérkőzésen megsérült játékosaink sérülései nem súlyosak. Készülünk a Magyar Kupadöntőre, amit remélem, hogy megnyerünk.

 

 

Varga Ferenc  

     

Vélemény, hozzászólás?