MEGVÉDTE KUPAELSŐSÉGÉT AZ ASTRA KISKUNFÉLEGYHÁZA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A női futsal Magyar Kupa a fináléhoz érkezett, az előző kiírás győztese a Tolna-Mőzs együttesével csapott össze. A kupadöntőt Nagykátán rendezték.

 

 

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Tolna-Mözs 6 -2 (5-0)

Nagykáta, Városi Sportcsarnok, 400 néző. 2014. 03. 29-szombat 17: 30

Játékvezető: Viczián Mátyás

Asszisztensek: Czene-Jó Ádám, Petrovszki György.

Tart.jv. Puskás Gabriella

Ellenőr: Drucskó János

 

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Pincze Gabriella Csilla, Zágor Bernadett, Szabó Boglárka.

Csere: Sebestyén Györgyi, Halászi Kinga, Dombai Nagy Anett, Szabó Nóra, Vidács Krisztina

Vezetőedző: Dombó János

 

 

Tolna-Mözs: Marosi Julianna – Hodován Edit, Simon Boglárka, Mausz Renáta, Fábián Rebeka

Csere: Bogárdi Mónika, Maláti Dalma, Folk Zsuzsanna, Schlotthauer Renáta, Orbán Erika, Lovász Viktória, Horváth Csenge, Folk Renáta, Kosztyi Kata. Vezetőedző: Horváth György.

Gólszerzők: Szabó Boglárka (3), Zágor Bernadett (2), Halászi Kinga illetve Hodován Edit, Bogárdi Mónika.

Piros lap: Fábián Rebeka

 

 

A mérkőzés kezdése előtt mindkét szurkolótábor hangpárbajt tartott, fergeteges hangulat alakult ki. Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés. A zsinórban harmadszor kupadöntős Astra diktálta a tempót, de a tolnai lányok is igyekeztek felvenni a tempót. A címvédő taktikusan, pontos labdajáratással igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, akik előtt is voltak lehetőségek, de a kapu előtt hibáztak. Az Astra lendülete a 3. percben meghozta az első gólt, előbb Zágor Bernadett lőtt zúgó kapufát, a kipattanót Szabó Boglárka belőtte, 1-0. Hatalmas tempót diktálnak a csapatok, a címvédő veszélyesebb akciói újabb gólokat eredményeznek, a 9.percben Megyes Ágnes a védők feletti átemelését Szabó Boglárka váltja gólra, 2-0. Lendületben marad az Astra, a 13. percben Zágor Bernadett éles kapu elé lőtt labdáját ismét Szabó Boglárka értékesíti, 3-0. Mesterhármas! Egy perc múlva Zágor Bernadett is feliratkozik a góllövők közé, 4-0. Nagy nyomás alatt a tolnai csapat, Zágor és Megyes távoli lövése a kapufán csattan. Az első játékrész legvégén Dombai Nagy Anettet szabálytalanul szerelik, a megítélt szabadrúgást Halászi Kinga nagy erővel bombázza a kapuba, 5-0.

 

Szünet után a tolnaiak más taktikát választottak, akcióik is több veszélyt jelentettek, néhány támadásuknál Vincze Anikó minden tudására szükség volt. A 24.percben szépít a Tolna, egy hosszú előreívelés átszállt a védők felett, Hodován Edit lecsapott és a kifutó Vincze Anikó felett emel a kapuba, 5-1. Továbbra is nyilt a játék, hatalmas az iram. A 33. percben növeli előnyét az Astra, Pincze Gabriella szögletét Zágor Bernadett lövi a kapuba, 6-1. A mérkőzés utolsó szakaszában egy eladott labdát a tolnaiak elcsípnek, Bogárdi Mónika kilép, és helyzetét biztosan értékesíti, 6-2. Látványos játékot hozott a kupadöntő, ahol egy percig sem forgott veszélyben az Astra sikere. Az első félidőben a címvédő tetemes előnyt szerzett, a nagyon szimpatikus ellenfelével szemben és ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a kupadöntőt, és kétszeres kupagyőztesként ünnepelhetett együtt lelkes szurkolóival.

 

 

Dombó János Astra-Bulls vezetőedző: Nagyon boldogok vagyunk, magabiztos játékkal sikerült megnyernünk a mérkőzést egy végtelenül sportszerű csapat ellen. Úgy gondolom, hogy az első félidőben eldőlt a mérkőzés, hiszen 5-0-ra vezettünk. Jó hangulat volt, köszönjük, hogy ennyien elkísértek bennünket. Fantasztikus érzés, hogy kétszeres Magyar Kupagyőztesek vagyunk  és bátran kijelenthetjük, hogy ezek után nem is lehet más célunk mint, hogy idén is bajnokok legyünk és ezt a címünket is megvédjük! Hogy mi a titka a sikereinknek? Nos semmi különösebb titok nincs, csak munka, munka, munka! Méltó ellenfelünk volt ma a Tolna, ahol látszik, hogy nagyon jó szakmai munka folyik. Nagy gondot fordítanak  a fejlesztésére és magára a játék minőségére is. Minden tiszteletem az ellenfélnek, további sok sikert kívánok nekik is.

 

 

 

 

Horváth György Tolna-Mözs vezetőedző: Az első félidőben ellenfelünk átíveléseiből elkerülhető gólokat kaptunk, nem tudtunk mit kezdeni a magas labdákkal. A második félidőben változtattunk játékunkon és nyiltabbá tettük a mérkőzést. Nagyon jó ellenféllel játszottunk, az ország legjobb csapata. Örülök, hogy nem okoztunk csalódást a szurkolóknak, méltó ellenfelei tudtunk lenni az Astrának. Ilyen mérkőzések kellenek, van jövője ennek a játéknak. Fiataljaink nagyon jól teljesítettek, akik ma pályára léptek, ez a jövőre nézve biztató. Ilyen ellenfelek kellenek, mint az Astra, akik olyan magas fokon játszanak, hogy a fiúknak is becsületére válna.   

 

A mérkőzés jegyzőkönyve.Kattints!

Képek a meccsről!Kattints!

 

Varga Ferenc

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?