NEM A MEGSZOKOTT ÖSSZEÁLLÍTÁSBAN LÉPTÜNK PÁLYÁRA

 

A női futsal NB I Felső-ágán  Debrecenbe utaztunk, de a busz az utánpótlás játékosokkal volt tele. ( meccs előtt u17 futsal forduló volt ) Dombó János Debrecenben nem számíthatott Zágor Bernadett, Szabó Boglárka, Vidács Krisztina, Gyöngyösi Alexandra, Dombai Nagy Anett, Csorbai Nikolett, Dominika Dikanová és Gál Tímea játékára. A rengeteg hiányzó miatt, egyetlen cserével tudtunk kiállni, de természetesen tudjuk, hogy mindig az éppen pályára lépő Astra, a legerősebb Astra!  Nem volt ez másképpen most sem, mert akik ott voltak, azok nagyon ott voltak.  Ahogy látjuk, elég jó erőben van a társaság, azt hiszem megvan a gyümölcse annak, hogy az Astrában erőnléti edző és rehabilitációs edzőNŐ is foglalkozik a játékosokkal.  A mérkőzésen nem forgott veszélyben a győzelmünk, bár mintha néha „lejtett volna a hazai pálya”.  A talajjal is nehéz volt megbarátkozni, ha lehet ilyet terem mérkőzéssel kapcsolatban kijelenteni. Mindenesetre, most nem az azonnal letámadó és labdátszerző képét mutatta az Astra Kiskunfélegyháza, hanem taktikus, okos,  kivárásra alapuló játékkal rukkoltunk elő. A taktika bejött, a Debrecen az utolsó 6-8 percben „vészkapussal” játszott. Ha akkor jobban koncentrálunk, akár sok gólos különbséggel is nyerhettünk volna, az amúgy becsülettel küzdő, a meccset egy pillnatra fel nem adó,  tudatos játékelemeket felmutató  hazaiakkal szemben. Halászi Kinga bombagólját pedig azóta is óránként  ismétli a DIGI-SPORT és az EUROSPORT!

 

Női NB I, Felső-ág, 4. forduló

 

Debreceni EAC – Astra Kiskunfélegyházi Bulls 1-3 (0-2)

Játékvezető: Erdélyi Tamás., Asszisztens: Fodor Bence, Kovács Ádám

DEAC:

Nagy Tünde – Radics Ágnes Mariann, Tóth Angelika, Oláh Anikó, Farkas Éva

Csere: Erdős Edina, Lovas Anna, Bai Krisztina Viktória, Putnóczki Petra, Kósa Viktória Zsuzsa, Bokod Adrienn

Vezetőedző: Kiss Attila

 

Astra:

Vincze Anikó – Pincze Gabriella Csilla, Halászi Kinga, Megyes Ágnes, Sebestyén Györgyi

Csere: Szabó Nóra

Vezetőedző: Dombó János

Gólszerző: Radics Ágnes Mariann illetve Halászi Kinga (2), Sebestyén Györgyi

 

Kiss Attila – DEAC: – Azt mondtam a lányoknak a mérkőzés előtt, hogy az ilyen csapatok ellen élmény játszani, mert önfeledten és a pluszokat mozgósítva kell és lehet csak felvenni velük a harcot. Két olyan gólt kaptunk, ami elkerülhető volt, az elsőnél egy megpattanó lövés tréfált meg minket, a második előtt viszont eltolódtunk védekezésben. A szünetben arra hívtam fel a lányok figyelmét, hogy ugyanilyen bátran és agresszívan játsszanak, mert előbb-utóbb elénk is odapattan majd a labda ziccerben, és így is lett, hozzátéve, hogy a végére eléggé elfáradt az Astra. Aztán az egyik leányzó akkora gólt vágott szabadrúgásból, hogy azt még a férfi mezőnyben is megirigyelnék… A harmadik találatuk után elkezdtünk öt a négyben játszani, de ahogy az ábra is mutatta, ezt még gyakorolnunk kell. Kiindulási pontnak mindenesetre nagyon jó ez a mérkőzés, gratulálok a csajoknak!

Dombó János – Astra :Nagyon fontos győzelmet arattunk egy kítűnően felkészített csapat ellen.A végső célunkhoz most már igazán közel vagyunk,de mint tudjuk az utolsó lépés az igazán nehéz.Ígérem mindent elfogunk követni azért,hogy álmaink minél előbb valóra válhassanak!

 

Vélemény, hozzászólás?