ÁT KELL LÉPNÜNK A SAJÁT ÁRNYÉKUNKAT (VIDEÓVAL)

 

Nem állítjuk, hogy jól kezdtük az idei futsalszezont, de azt tudtuk, hogy a csapat nem annyira képes, mint amit Győrben mutatott. Most az első félidőben már a „régi” Astra Kiskunfélegyházát láthattuk a pályán, a második félidő azonban még nem volt annyira kerek. Tény, nagyon magasra tettük a lécet saját magunknak az elmúlt években, így nincs más hátra, idén is át kell lépnünk a saját árnyékunkon!

 

 

A mérkőzésről Varga Ferenc tudósított:

 

A női futsal NB-I-s bajnokság második fordulójában a BME együttese érkezett Kiskunfélegyházára. Az előző szezon bajnoka feledtetni akarta az első fordulóban elszenvedett vereséget a jó erőkből álló vendégek ellen.

 

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Budapesti Műszaki Egyetem FC 4 – 2 (4-0)

Kiskunfélegyháza, 2014. 09. 20-Szombat 18: 00

Vezette: Kaszala Mihály (Halasi Zoltán Krisztián, Andrásy Balázs)

 

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Gál Tímea, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika, Megyes Ágnes.

Cserék: Molnár Judit, Godvár Katalin, Szabó Nóra, Király Bianka, Dombai Nagy Anett. Vezetőedző: Dombó János.

 

BME FC: Ősz Csenge – Szalkai Kitti, Szekér Anita, Ganczer Hajnalka, Molnár Zsófia.

Cserék: Hargas Annamária, Fábián Dóra, Bobok Csilla Mária, Molnár-Sáska Ildikó, Urbán Anett, Winternitz Katalin. Vezetőedző: Csernai Gábor László

Gólszerzők: Szabó Boglárka (2), Gál Tímea, Molnár Zsófia (öngól) illetve Ganczer Hajnalka, Szalkai Kitti.

 

Jó előjellel érkezett a BME FC csapata a mai mérkőzésre, hiszen az első fordulóban nyertek a DVTK ellen, sőt a Magyar Kupában és legyőzték őket. Az Astra is nagyon készült az első hazai összecsapásra, hiszen az első forduló hibáját kellett feledtetniük.

Jól kezdte a mérkőzést a címvédő, a csapatban debütáló Király Bianka a 9. percben nagyszerű átadását Szabó Boglárka a kapus felett a hálóba emelte,1-0. Lendületesen játszottak a csapatok, de gólt az Astra ért el. Gál Tímea a 13. percben kapu elé ívelt labdáját Szabó Boglárka fejjel csúsztatta a kapuba, 2-0. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a kapusok parádéztak, Vincze Anikó válogatott formában védett. Az Astra tempója újabb találatot eredményezett, a 14. percben Molnár Judit bal oldalról belőtt labdáját Gál Tímea pörgette a hálóba, 3-0.

A félidő végén a 18. percben Szabó Boglárka éles kapu elé lőtt labdájába Molnár Zsófia rosszul ért bele, öngól, 4-0.

A második felvonásban nagyot változott a játék, az egyetemisták nem adták fel, játékuk nagyot változott. Több labdát tudtak szerezni, és támadásaikból kozmetikáztak az eredményen. Előbb szép felépített támadás után a 31. percben Ganczer Hajnalka betalált, 4-1,  majd a 34. percben kijátszott kombináció végén Szalkai Kitti közelről értékesítette helyzetét, 4-2.

A mai mérkőzésen két ellentétes félidőt láthattunk. Az első játékrészben az Astra jól játszott, a kínálkozó lehetőségeiket kihasználták, de maradtak ki helyzetek, nem tudták az egyetemisták megállítani a csapatot. Szünet után mindenki további hazai gólokat várt, de a BME nem adta fel, és sok támadásukból kétszer betaláltak, jelezvén, hogy az idei szezonban számolni kell velük.

 

 

Gál Tímea, Astra játékosa: Örülök, hogy nyertünk a mai mérkőzésen. A második félidőben voltak helyzeteink, de nem tudtuk kihasználni, mi tettük nehézzé ezt a félidőt. Eléggé megerősödött a BME csapata, csak a győzelemnek tudok örülni.

 

 

Dombó János, Astra-Bulls: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hisz 4-0-ra vezettünk az első félidőben, utána érthetelen módon kapkodásba mentünk át. Izgalmas, változatos, jó mérkőzést játszottunk, egy rendkívül jól összerakott csapat ellen. Reméljük, hogy lesz még ez jobb is, számtalan szép elemet láthattunk az első félidőben. Sok munka vár még ránk, hogy a visszatért játékosaink is újra felvegyék a játék ritmusát.” 

 

Csernai Gábor László, BME FC: Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyese, de nem gondoltuk, hogy ilyen rosszul fogunk kezdeni. Az első félidőben nagyon tompák voltunk, már ekkor éreztük, hogy ez a mérkőzés elmegy. A második félidő játékában benne volt, hogy akár pontot is szerezhetünk.

 

 

 

     

Vélemény, hozzászólás?