A LEGJOBB NÉGY KÖZÖTT AZ ASTRA (videóval)

A női futsal Magyar Kupa második fordulójában csatlakozott a küzdelemhez a címvédő Astra. Mai ellenfelük az igen jó erőkből álló BME FC együttes volt, akiket a bajnokságban  már sikerült a címvédőnek legyőznie.

 

 

 

 

 

 

 

ASTRA HFC Kiskunfélegyháza – Budapesti Műszaki Egyetem FC 3 – 1 (3-0)

 

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna Sportcsarnok. 2014. 10. 19-Vasárnap 18: 00

Játékvezetők: Kaszala Mihály, Halasi Zoltán Krisztián, Márkus András.

Astra: Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Gál Tímea, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika.

Cserék: Kakuszi Adrienn, Godvár Katalin, Király Bianka, Dombai Nagy Anett, Szabó Nóra. Vezetőedző: Dombó János.

BME FC: Hargas Annamária – Szabó Krisztina, Szekér Anita, Urbán Anett, Ganczer Hajnalka.

Cserék: Ősz Csenge, Szalkai Kitti, Fábián Dóra, Dr.Monspart-Molnár Zsófia, Winternitz Katalin. Vezetőedző: Csernai Gábor László.

Gólszerzők: Dikanová Dominika (2.), Gál Tímea (4., 12.) illetve Fábián Dóra (26.)

Igazi kupa hangulatban kezdődött a mérkőzés. A félegyházi szurkolók fergeteges hangulatot teremtettek a csarnokba. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, gyors góllal vezetést szerzett a címvédő, Szabó Boglárka pontos passzát Dikanová Dominika váltotta gólra, 1-0. Felszabadultan játszott az Astra, és a 4. percben Dombai Nagy Anett hozta helyzetbe Gál Tímeát, aki nem hibázott, 2-0. A hazaiak pontos labdajáratással építkeztek, már ellenfelük térfelén sok labdát szereztek és a 12. percben növelték előnyüket, Godvár Katalin átadását Gál Tímea továbbította a hálóba, 3-0.

Szünet után is dominált az Astra együttese, de az egyetemisták védekezése szervezettebb lett. Mindkét csapat előtt voltak ziccerek, de a kapusok parádéztak. A vendégek előtt több kidolgozott helyzet adódott, de a végjátékba hiba csúszott. Ennek ellenére a 26. percben Fábián Dóra labdát szerzett, középen kilépett és helyzetét biztosan értékesítette, 3-1. A mérkőzés további részében nagy küzdelem alakult ki, a vendégek kapusukat is kihozták mezőnyjátékosnak, de az 5 a 4 elleni játékban sem tudtak igazi veszélyt kialakítani. Összességében színvonalas, fordulatokban gazdag mérkőzést láthatott a szép számú közönség. Az Astra címvédőhöz méltóan nagy alázattal és szervezetten játszott, megérdemelten szerezte meg a győzelmet, és jutott a következő fordulóba.

 

Dombó János: Kiválló ellenfelet sikerült megérdemelten legyőzni szép számú közönség előtt.

Nagyon jó csapat az ellenfelünk, ezt tudtuk eddig is. A lányok megfelelően álltak a mérkőzéshez, átérezték annak fontosságát. Színvonalas, fordulatokban gazdag mérkőzés volt, mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, hála Istennek, hogy ez így sikerült. Egyelőre mi vagyunk a címvédők, fel van adva a lecke, de bízom, hogy a lányok átérzik ennek a felelősségét.

 

Dombai Nagy Anett: Az első félidőben sikerült három gólt szereznünk, ami elég volt a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Sok helyzetet kihagytunk a második félidőben, de győztünk és ez a legfontosabb.

 

Csernai Gábor László: Eredmény szempontjából szoros mérkőzés volt, amennyiben helyzeteinket kihasználjuk szorosabb lehetett, volna. Úgy érzem, hogy az első félidőben nem voltunk itt, ez nagy hiba volt. Az ellenfél kapusát nem tudtuk igazán próbára tenni. Szünetben rendeztük sorainkat, változtattunk játékunkon. A második félidőt megnyertük, de ilyen fontos mérkőzésen nem lehet egy félidő előnyt adni az ellenfélnek.   

 

     

Vélemény, hozzászólás?