EGY LÉPÉSSEL VEZETJÜK A BAJNOKSÁGOT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A női futsal NB-I-s bajnokság 11. fordulójának záró mérkőzését rendezték Kiskunfélegyházán. Általában a két csapat mérkőzései mindig tartogatott meglepetéseket, de főleg Astra sikerekkel zárultak.

 

 Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna Sportcsarnok. 2014. 11. 30-Vasárnap 16: 00

Játékvezetők: Halasi Zoltán Krisztián, Kaszala Mihály, Márkus András.

 

Astra HFC: Vincze Anikó – Dombai Nagy Anett, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika, Pincze Gabriella Csilla.

Cserék: Király Bianka, Kakuszi Adrienn, Gyöngyösi Alexandra, Szabó Nóra. Vezetőedző: Dombó János.

 

 

Tolna-Mözs: Hunkó Zsófia – Maláti Dalma, Hodován Edit, Simon Boglárka, Varga Adél.

Cserék: Fábián Rebeka, Mausz Renáta, Folk Zsuzsanna, Buchmüller Petra. Vezetőedző: Frank Tamás.

 

 

Gólszerzők: Dombai Nagy Anett (2), Szabó Boglárka, Király Bianka, Vincze Anikó illetve Varga Adél.

 

 

Jó iramban indult a találkozó, mindkét csapat igyekezett akaratát a másikra kényszeríteni. Felválta forogtak veszélyben a kapuk, de sok volt a pontatlanság a csapatok játékában. A hazaiak több labdát tudtak szerezni, szervezettebb volt a támadó játékuk, és a 7. percben Szabó Boglárka szabadrúgásból 11 méterről nagy gólt rúgott a jobb felső sarokba, 1-0. A félidő további része is sok izgalmat hozott, a tolnaiak is minden elkövettek a gólszerzés érdekében, de nem tudtak igazi gólveszélyt kialakítani a jól záró hazaiak ellen. A félidő hajráját az Astra használta ki jobban, Pincze Gabriella labdát szerzett, pontos indításával Dombai Nagy Anett kilépett és a hosszú alsóba lőtt, 2-0.

 

 

Szünet után mindkét együttes tempósabbra vette a játékot, sok gólhelyzet alakult ki, de mindkét kapus parádésan akadályozta meg a gólszerzést. Simon Boglárka és Szabó Boglárka lövése a kapufán csattant. Kiegyenlített küzdelem után a 23. percben a tolnaiak szépítettek, Buchmüller Petra átadását Varga Adél váltotta gólra, jól eltalált távoli lövéssel, 2-1. Izgalmasabb lett a találkozó, mindkét fél mindent elkövetett a gólszerzés érdekében. Hosszú gólcsendet a hazaiak törték meg a 37. percben, Pincze Gabriella kapu elé ívelését Hunkó kapus kiejtette, és szorongatott helyzetből a lepattanó labdát Király Bianka a hálóba kotorta, 3-1. Fontos találat volt. A kétgólos hazai vezetést követően a vendégek vészkapus játékra váltottak, de nem jártak eredménnyel. A hazaiak könyörtelenül kihasználták a vendégek hibáit, előbb a 39. percben Vincze Anikó kirúgásból talált a vendég kapuba, 4-1. Nagyszerű helyzetfelismerés volt. Végül a 40. percben ismét hazai gólnak örülhettek a hazai szurkolók, ekkor Szabó Boglárka labdaszerzést követően gólt szerezhetett volna, de lepasszolta, így Dombai Nagy Anett helyezett az üres kapuba, 5-1.

 

 

Összességében változatos jó mérkőzést hozott a csapatok találkozója. Mindkét fél előtt megvoltak a lehetőségek, de az egységesebb Astra helyzeteit jobban kihasználta és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

 

 

Dombó János, Astra HFC: A tegnapi napon fontos mérkőzést játszottunk nagypályán a harmadik helyért, ennek ellenére felkészültünk a mai napra is, ez is ugyanolyan fontos mérkőzés volt, sikerült rotálni is a csapatot. Egy nagyon jól összerakott, jó futsalt játszó csapatot sikerült legyőznünk. Nem játszottunk ma jól, az utolsó passzokba hiba csúszott, a szívünk vitt előre, ma ennek köszönhetjük a győzelmet. A játékosok most pár nap pihenőt kapnak, majd készülünk a jövő heti Magyar Kupamérkőzésre, amit szintén a Tolnával fogunk játszani.

 

 

Király Bianka, Astra játékos: Nagyon örülök, hogy hosszú sérülést követően győztes csapatba tudtam visszatérni, és gólt is szereztem. Elég nehéz mérkőzést játszottunk, de a csapat mindent megtett a győzelem érdekében.

 

 

Frank Tamás, Tolna-Mözs: Voltak lehetőségeink a mérkőzés elején, sőt még 2-0 után is. Nem elég a helyzeteket kidolgozni, de be kell azokat lőni is. Mi elkezdtünk egy utat, azon megyünk, bár elég nagy hullámvölgyek vannak mérkőzéseinken, ez ma is így volt. Ma nem voltak a lányok koncentráltak, nem hozták ki magukból, amit tudnak.

 

 

Varga Ferenc

Vélemény, hozzászólás?