TÖRTÉNELMET ÍRT AZ ASTRA KISKUNFÉLEGYHÁZA (VIDEÓVAL)

A női futsal Magyar Kupák történetében az Astra Kiskunfélegyháza az első csapat aki negyedszer játszhat döntőt, ráadásul zsinórban egymás után! ( eddig 2x meg is hódította azt!) A Magyar Kupa eddigi története során az Univerzum 3x játszhatott döntőt (1x meg is nyerte a Kupát), mögötte a Vesta csapata áll, aki 2x játszhatott döntőt (és mindkettőt meg is nyerte!) és végül a Tolna csapata, aki szintén 2 alkalommal került döntőbe, de nekik még nem sikerült a győzelem. Ezek után, akárhogy is alakul a döntő, már akkor is elmondhatjuk magunkról, hogy a legsikeresebb magyar női futsal csapat vagyunk a „Kupatörténelemben”! Gratulálunk a lányoknak, a stábnak és köszönjük a lelkes közönségünknek is szurkolást! Hajrá ASTRA!

 

ASTRA Kiskunfélegyháza – BRAND Mission Tolna-Mözs 4 – 3 (1-2)

 

Kiskunfélegyháza, 2015. 01. 04-Vasárnap 18: 30

Játékvezetők: Laczkó Zoltán, Kozma Zoltán, Geleta Mihály

 

Astra: Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Gál Tímea, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika

Cserék: Kakuszi Adrienn, Gyöngyösi Alexandra, Király Bianka, Szabó Nóra, Godvár Katalin, Pincze Gabriella Csilla. Vezetőedző: Dombó János.

 

Tolna-Mözs: Varga Adél – Buchmüller Petra, Hodován Edit, Folk Zsuzsanna, Simon Boglárka.

Cserék: Baki Eszter, Maláti Dalma, Mausz Renáta, Fábián Rebeka. Szakmai igazgató: Frank Tamás.

Gólszerzők: Szabó Boglárka (2), Gál Tímea (2) illetve Kakuszi Adrienn (öngól), Mausz Renáta, Folk Zsuzsanna.

 

A mérkőzés előtt köszöntötték a 2014-s év legjobb női futsalosát, Szabó Boglárkát. A mai mérkőzésen elköszönt a csapattól Hajba Ferenc gyúró, munkáját a csapatkapitány Szabó Boglárka köszönte meg a csapat ajándékával. Sok sikert kívánunk neki új munkahelyén, és várjuk vissza.

 

Az elődöntő visszavágója az Astra számára volt kedvező, mivel az első mérkőzésen 6-2 arányú győzelmet arattak. Mindkét csapat felvállalta a nyilt játékot, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de az első gólra az 5. percig kellett várni. A motiváltabb vendégek éles kapu elé lőtt beadását Kakuszi Adrienn rosszul találta el, és öngólt vétett, 0-1. A tolnai lányok lelkesedése a 11. percben újabb gólt eredményezett, egy megpattanó lövésből Mausz Renáta is betalált, 0-2. A vendégek előtt további lehetőségek is voltak, míg a címvédő 3-4 alkalommal a kapufát találta el. A félidő hajrájában az Astra szépíteni tudott, Gál Tímea indításával Szabó Boglárka lefutotta védőjét és biztosan lőtt a hálóba, 1-2.

 

Szünet után a hazaiak nagyobb tempóra váltottak, a 22. percben Szabó Boglárka átadását Gál Tímea váltotta gólra, 2-2. Koncentráltabb lett a hazai csapat játéka, a vendégek többször alkalmazták az 5 a 4 elleni játékot, aminek meg van az előnye, de hibázni is lehet. Így volt ez a 27. percben, Gál Tímea labdát szerzett, és a félpályáról az üresen maradt kapuba lőtt, 3-2. A vendégek nem adták fel, szervezetten játszottak, és a 31. percben Folk Zsuzsanna közelről betalált Vincze Anikó kapujába, 3-3. A mérkőzés végén nagy nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a hazai csapat, a 38. percben Dikanová Dominika labdát szerzett, továbbítására Szabó Boglárka érkezett és beállította a végeredményt, 4-3. 

 

A mérkőzés összképe alapján egy fordulatokban gazdag, közönségszórakoztató mérkőzést láthatott a szépszámú publikum. A címvédő első félidei játéka visszafogottabb volt, tudat alatt érezték, hogy a döntőbe juthatnak. A nagyon sok fiatalt felvonultató vendégek kétgólos vezetése után megfordították a mérkőzést, és kettős győzelemmel kerültek zsinórban negyedszer a Magyar Kupa döntőjébe.   

 

Nyilatkozatok:

 

 

Dombó János: A továbbjutás nem a mai mérkőzésen dőlt el, hanem Tolnán, ahol 6-2-re nyertünk. Nem volt egyszerű a mai meccs, nagyon jó csapat a Tolna együttese. Négy hete nem edzünk, erőnléti problémáink is voltak, nem voltunk koncentráltak. Most jöttünk vissza az ünnepekről, egy kicsi „rozsda” került a játékunkba, de ezt nem róhatom fel a lányoknak, pihenni is kell. 2-0-s tolnai vezetésnél is bíztam a győzelemben, az első játékrészben nekünk is voltak lehetőségeink, 3-4 alkalommal a kapufát találtuk el. A mai napon történelmet írtunk, zsinórban negyedszer kerültünk be a Magyar Kupa fináléjába, ezzel egyedül állóak vagyunk Magyarországon, beírtuk magunkat a futsal aranykönyvébe. Nem feltett kézzel megyünk a döntőre egy nagyon megerősödött Hajdúböszörmény ellen. Abszolút három esélyes a döntő, amit befolyásolhat a pillanatnyi forma, a játékoskeretek összetétele.

 

 

Gyöngyösi Alexandra: Nagyon fontos volt számunkra a mai mérkőzés. Nehézkesen indult a játékunk, hosszú ideje nem edzettünk. A szünetben rendeztük sorainkat és megfordítottuk a mérkőzést.

 

 

Frank Tamás: Igen nagy hátránnyal jöttünk a mai mérkőzésre. Megbeszéltük a lányokkal, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból és egy szoros eredményt érjünk el. Mi egy út elején járunk, jó úton haladunk, szép lassan fejlődünk. Sokat próbálkoztunk az 5 a 4 elleni játékkal, részben kényszerből, kapusunk nem állt rendelkezésre, így Varga Adél állt a kapuba, feladatát igen jól megoldotta. Jelen pillanatban nem tartunk ott, hogy ilyen szintű csapatot legyőzzünk. Sajnos az első mérkőzésen rontottuk el ezt a párharcot.

 

Varga Ferenc

 

 

Vélemény, hozzászólás?