FUTSAL KUPA DÖNTŐ KISKUNFÉLEGYHÁZÁN (VIDEÓVAL)

Hosszas előkészületek, tárgyalások után eldőlt, hogy Kiskunfélegyháza ad otthont február 28-án és március elsején a futsal Magyar Kupa idei döntőjének. A kétnapos program helyszíne a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok lesz, ahol látványos gálaműsor keretében küzdenek meg a legjobb férfi -és női csapatok a Magyar Kupáért. Február 28-án a férfi szakág elődöntőit bonyolítják le, míg március elsején a női -és a férfi döntőket rendezik meg. A finálé napján 14 órától az Astra Kiskunfélegyháza HFC a Hajdúböszörményi TE együttesét fogadja, míg 16 órától a férfi csapatok játszanak az elsőségért. A döntőt a Sport TV élőben közvetíti.

A Magyar Labdarúgó Szövetséggel folytatott tárgyalás pozitív eredményéről Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere számolt be.

A rendezési jog megnyerése sportdiplomáciai siker, amelyben sokat számított az Astra Kiskunfélegyháza HFC női futsal csapatának évek óta tartó kiváló szereplése. Az Astra a Magyar Kupa címvédőjeként a 2014/15-ös szezonban zsinórban negyedik alkalommal jutott be a fináléjába és első ízben szerepelhet hazai pályán e rangos sorozatban.

A félegyháziak ellenfele, a Hajdúböszörményi TE mellett négy férfi együttes vív meg a döntőbe kerülésért. A csapatok pontos kilétét még nem lehet tudni, ez február 4-én dől el, akkor rendezik meg ugyanis a férfi futsal Magyar Kupa negyeddöntőinek visszavágóját.

A félegyházi fináléra várhatóan jelentős szurkolótábor kíséri el az együtteseket. Az előzetes egyeztetések szerint Berettyóújfaluról 200 szimpatizánst várnak; a szervezők teltházra számítanak.

A gálamérkőzésekkel, tánc- és show műsorokkal színesített programra a belépő 500 forintba kerül. A sportág népszerűsítése és az Astra Kiskunfélegyháza HFC buzdítása érdekében sok félegyházi szurkolót várnak a rendezők.

G. Z. 

 

 

Vélemény, hozzászólás?