EGY TUCAT GÓL NŐNAPRA

 

 

Bánhatják, akik lemaradtak a vasárnap esti női futsal rangadóról. A Magyar Kupa megnyerése után folytatódott a pontvadászat a női futsal NB I felső-ági rájátszásának 3. fordulójában. A győri Árkád ETO volt az Astra vendége, akik az őszi fordulóban legyőzték a listavezetőt.

A vendégek a dobogóért küzdenek, az Astrának is kellett a három pont, mert egy esetleges vendéggyőzelem esetén lecsúszhattak volna az első helyről.

A játékosok bemutatását követően a kupadöntőn legjobb teljesítményt nyújtó Astra játékost köszöntötték. Az Önkormányzat ajándékát Balla László alpolgármester adta át Vincze Anikó részére.

Lendületesen kezdtek a csapatok, a nagyobb veszélyt a listavezető Astra jelentette a vendégek kapujára. Szabó Boglárka és Godvár Katalin gyors két góllal köszönt be a győrieknek, akik az 5. percben szépíteni tudtak Vígh Renáta találatával, 2-1.

Rövid idő után Dombai Nagy Anett lefordult védőjéről egy lendületes támadás végén és helyzetét gólra váltotta, 3-1.

A mai mérkőzésen Dombai Nagy Anett sok gondot okozott a vendégeknek, az első félidőben még kétszer volt eredményes, az első játékrészben még Godvár Katalin és Dikanová Dominika is felíratkozott a góllövők közé, így kialakult a 7-1-s hazai vezetés.

A félidő során a vendégek támadásai rendre elhaltak, a hazai kapuban Vincze Anikó parádésan védett.

Szünet után maradt az Astra dominálása, nagy kedvvel játszott a csapat, további gólokkal ajándékozták meg a nagyszerű hangulatot teremtő hazai drukkereket. Az Astra szervezett, átgondolt és lendületes játéka további gólokat eredményezett, Megyes Ágnes és Szabó Ildikó is betalált, Dombai Nagy Anett még kétszer, és Dikanová Dominika is növelte góljait, és a végére kialakult a 12-1 –s győzelem. A győri csapat nem tudta megfékezni a listavezető játékát, talán ha reggelig tart a mérkőzés a győri lányoknak, akkor sem sikerült volna a kapuba találni.

A mai mérkőzés összképe alapján a listavezető csapatként küzdött, akik ma pályára léptek mindent elkövettek a győzelem érdekében. Természetesen ma volt egy vezér a csapatban, Dombai Nagy Anett, akit nem tudtak a vendégek feltartóztatni, látványos játékot nyújtott, önzetlenül kiszolgálta társait, és ami a legfontosabb 5 gólt szerzett.

 

 

ASTRA Kiskunfélegyházi Bulls – ÁRKÁD ETO 12 – 1 (7-1)

 

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna. 2015. 03. 08. 20: 00

Játékvezetők: Geleta Mihály, Kozma Zoltán, Laczkó Zoltán.

Astra-Bulls: Vincze A. – Szabó B., Dikanová D., Megyes Á., Dombai N.A.

Cserék: Kovács K., Király B., Kakuszi A., Gyöngyösi A., Godvár K., Szabó N., Szabó I. Vezetőedző: Dombó János

ETO: Bocsárdi E. – Jakab P., András F., Jakab R., Vígh R.

Cserék: Szűcs A., Pádár A., Diószegi F., Pintér V. Oláh E.

Vezetőedző: Molnár Attila.

Gólszerzők: Dombai Nagy Anett (5), Godvár Katalin (2), Dikanová Dominika (2), Szabó B., Megyes Á. illetve Vígh Renáta

Nyilatkozatok:

 

 

Dombai Nagy Anett, Astra játékos: Fantasztikus győzelmet arattunk, nem volt egyszerű. Nagyon készültünk a mai mérkőzésre, múlt héten megnyertük a Magyar Kupát, tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Ma mindenki nagyon odatette magát a siker érdekében, szenzációsan játszott mindenki. Megbeszéltük a szünetben, hogy tovább kell koncentrálnunk a második félidőben is, és összesen 12 csodálatos gólt szereztünk. A mai meccsen nekem minden összejött, nagyon boldog vagyok. Köszönjük a gratulációt a csapat és a magam nevében is.

 

 

Dombó János, vezetőedző: Legszebb álmainkban sem gondoltunk arra, hogy 12 gólt sikerül szerezni hazai pályán egy nagyon jó ETO ellen, függetlenül a mai eredménytől. Szenzációsan játszott a társaság, fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Nagyon nehéz volt a múltheti óriási kupasiker után motiválni a lányokat, de ez nagyon jól sikerült, le a kalappal a lányok előtt. Élvezték a játékot a lányok, igaz már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, örömfutsal vezetett ehhez a nagyarányú győzelemhez. Nagyon jó az idei bajnokság, az első helyért két csapat verseng, a Hajdúböszörmény és a mi csapatunk. Két pont van a két csapat között, ez éberen kell, hogy tartson bennünket, minden mérkőzésen nagyon oda kell figyelnünk.

 

 

Varga Ferenc 

 

   

Vélemény, hozzászólás?