A BAJNOKI CÍM KAPUJÁBAN

Rendkívül nehéz, fordulatos mérkőzésen szerezte meg a három pontot hazai pályán az Astra Kiskunfélegyházi Bulls a női futsal NBI rájátszásának 7. fordulójában. A csapat a Kész Arénában a fővárosi BME FC-t múlta felül 5-3-ra. A szünetben még a vendégek vezettek, innen sikerült fordítania az Astrának. Az együttes győzelmével egy lépésre került a bajnoki cím megnyeréséhez. A többi mérkőzéstől függetlenül akár már a következő fordulóban elsőséget ünnepelhet. Előzetesen nehéz találkozóra lehetett számítani, hiszen a BME FC szokásához híven kiválóan felkészül aktuális ellenfeléből. A harcias, szervezett játékuknak nehezen találta ellenszerét a kicsit halványabban kezdő Astra Kiskunfélegyházi Bulls.

A vendégek a 13. percben a vezetést is megszerezték, sőt a 16. percben kettőre növelték előnyüket. (0-2)

A lehető legjobbkor, a szünet előtt egy perccel Dikanová Dominika szépített. Az első félidő végén minimális előnnyel ugyan, de a BME FC vezetett. (1-2)

A fordulás után próbálta felpörgetni a játékot az Astra, de az átadásokba rendre sok hiba csúszott. Emellett a vendégek több gyors kontrát vezetve közel álltak az újabb gólhoz.

Arról, hogy nem csúszott ki a találkozó az Astra kezéből a feljavuló Dombai Nagy Anett gondoskodott. Anett előbb egy okos pördítéssel a 27. percben kiegyenlített, majd négy perccel később előnyhöz juttatta csapatát. (3-2) Hat perccel a vége előtt Dombai Nagy Anett egy gyors összjátékot követően a harmadik gólját is megszerezte. A fejben és fizikálisan elfáradó vendégek ekkor már nehezen tartották a lépést az Astrával. Az utolsó percek végül több izgalmat is tartogattak. A lefújás előtt egy gólra felzárkózott a BME. (4-3) A teljesen kitámadó vendégeket az utolsó percben Szabó Boglárka közelről mattolta, amivel az összecsapást is eldöntötte. (5-3) Az Astra Kiskunfélegyházi Bulls egy lépésre került a női futsal NBI megnyeréséhez.

 

 

Női futsal NBI Felső-ág 7. ford. 2015. 04. 18.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls- BME FC (1-2) 5-3

Gólszerzők: 19. P. Dikanová Dominika, 27. p. Dombai Nagy Anett, 31. p. Dombai Nagy Anett, 34. p. Dombai Nagy Anett, 40. p. Szabó Boglárka ill. 13. p. Bodor Csilla, 16. p. Szekér Anita, 38. p. Hargas Annamária

G.Z.

felegyhazikozlony.eu

Vélemény, hozzászólás?