Hírek

SZABÓ BOGI 8 GÓLJÁVAL BÚCSÚZTUNK HAZAI PÁLYÁN (VIDEÓVAL)

 

A női futsal NB-I. felső-ági rájátszás 9. fordulójában a kiváló szakmai hátérrel rendelkező, az utóbbi fordulókban egyre jobb formában játszó DVTK-Vénusz együttesét fogadta a bajnokcsapat.

 

 

 

 

 

 

 

ASTRA Kiskunfélegyházi Bulls – DVTK Vénusz 11 – 6 (5-1)

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna: 100 néző, 2015. 05.03-vasárnap 18: 00

Játékvezetők: Geleta Mihály, Kozma Zoltán, Kiss Tibor Zoltán.

Astra: Vincze A. – Szabó B., Kakuszi A., Megyes Á., Gál T.

Cserék: Kovács K., Szabó I., Molnár J., Szabó N.

Vezetőedző: Dombó János.

DVTK-Vénusz: Almási I. – Bernáth Cs., Váradi C., Miliczki N., Kovács A.

Cserék: Németh D., Szőke Zs., Kresák K., Bukovszki M.

Vezetőedző: Sárréti Géza.

Gólszerzők: Szabó B.(8), Gál T.(2), Megyes Á. illetve Váradi C.(4), Bernáth Cs., Miliczki N.

 

 

A bajnokság során már korábban minden tisztázódott a helyezéseket illetően, ennek ellenére már a játékosok bemutatásakor nagyszerű hangulatban várták a csapatok a kezdő sípszót. A közönség bízott, hogy egy szórakoztató mérkőzést fog látni. Az Astra számára már tét nélküli volt az összecsapás, de már a kezdetkor látni lehetett, hogy nem veszik fél vállról a mérkőzést. A 6. percben esett az első gól, Szabó B. labdát szerzett, elfektette a kapust és biztosan lőtt a hálóba, 1-0. A csapatok felvállalták a nyilt játékot, felváltva vezették támadásaikat, de kimaradtak a lehetőségek. A vendégek egy gyors labdakihozatalt követően egyenlítettek a 11. percben, Bernáth Cs.távolról kilőtte a jobb felsőt, 1-1. Két perc elteltével jött a bajnok válasza, Szabó B. továbbítását Megyes Ági éles szögből értékesítette, 2-1. Lendületbe jöttek a vendéglátók, veszélyes akcióikat csak szabálytalansággal tudta a miskolci csapat megállítani. Szabó Boglárka két alkalommal is nagyerejű, távoli szabadrúgásból növelte az előnyt, majd a félidő hajrájában a névnapját ünneplő Gál Tímea átadását közelről értékesítette, 5-1.

 

 

Szünet után a vendégek igyekeztek több veszélyt is kialakítani, de a hazaiak helyzeteit jobban kihasználták, a 24. percben Megyes Ágnes önzetlen átadását a gólfelelős Szabó Boglárka egy lépésről nem hibázta el, 6-1. Egy perc elteltével a vendégek a laza védekezést kihasználták Váradi Cintia találatával,6-2,de még ebben a percben a nagy kedvvel játszó Szabó B. újabb gólját szerezte, 7-2. A mérkőzés további részében a vendéglátók visszavettek a tempóból, voltak védekezési hibák is, amit gólokkal büntetett a Vénusz együttese. Hat perc alatt három mintaszerű góllal zárkóztak, Miliczki Noémi és Váradi Cintia kétszer betalált a kapuba, 7-5. A találkozó 33. percétől a hazaiak válaszoltak három góllal, Gál Tímea kétszer volt eredményes, és Szabó Boglárka egyéni megmozdulása ment élményszámba, 10-5. A miskolci lányok három perccel a vége előtt gólt szereztek, Váradi Cintia növelte gólja számát, 10-6. A legvégén, a mai összecsapáson nyolc gólig jutó Szabó Boglárka állította be a végeredményt, távoli szabadrúgásból, 11-6.

 

 

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy két jó csapat találkozóján egy gólgazdag, közönségszórakoztató mérkőzés alakult ki. Női futsal mérkőzésen 17 gólt látni, megsüvegelendő teljesítmény. Mindkét csapat a maximumot igyekezett nyújtani, a vendégek méltó partnerei voltak a bajnokcsapatnak, mindkét oldalon voltak védekezési hibák, ezért sikerült ennyi gólt szerezniük. Az Astra csapatkapitánya, Szabó Boglárka nagy lépést tett a gólkirályi címért a mai napon szerzett 8 góljával.

 

 

Sárréti Géza: Gratulálok az Astrának, hogy megnyerték a bajnokságot és a Magyar Kupát, megérdemlik, nagyon jó csapat. Úgy jöttünk a mai mérkőzésre, hogy megpróbáljuk megszorítani ellenfelünket. Hiába terveztük meg játékunkat, az Astra keresztül húzta tervünket, jobb játékosaikkal.

A közönség jól szórakozott a gólgazdag mérkőzésen. Az utóbbi évek legerősebb bajnoksága volt, elégedett vagyok csapatom negyedik helyezésével.

 

 

Szabó Boglárka: Nagyon örülök, hogy utolsó hazai mérkőzésünket győzelemmel zártuk. A nyolc gólnak is örülök, amit a csapatnak köszönhetek, végsőkig kijátszották rám a helyzeteket, így versenyben vagyok a gólkirályi címért.

 

 

Dombó János: Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, amit tudtunk. A mai mérkőzésen mindkét csapat felvállalta a nyilt támadó futsalt, ezért a közönség számára egy nagyon élvezetes mérkőzés volt 17 góllal. Viszonylag egy jó mérkőzés volt, igyekeztünk mindenkinek egyformán játéklehetőséget biztosítani. Egyéb céljaink is voltak, a gólkirályi címért tart a verseny, Szabó Bogi megpróbálja behozni riválisát. Jó meccs volt egy szimpatikus, nagyon jó ellenféllel szemben. A bajnoki ünneplést meghagyjuk a szezon végére, az utolsó mérkőzés után vesszük át a MLSZ-től az érmeket és serlegeket. Azonban egy pici ünneplés azért volt, amikor kiderült, hogy bajnokok vagyunk, nagy nyomástól szabadult meg a csapat. Három csapat volt versenyben a bajnoki címért, a Győrt is ide sorolom, a végére maradtunk a Hajdúböszörménnyel, mi bírtuk jobban a végét. A csapat érdeme ez a fantasztikus teljesítmény,voltak, könnyebb és nehezebb mérkőzéseink is. Minden idők legnehezebb és legizgalmasabb bajnoksága volt, jó csapatokkal, kitűnő szakemberekkel. Remélem így lesz a következő szezonban is, mert ez tesz jót a női futsalnak.

 

 

Varga Ferenc   

      

Szólj hozzá