TRATALÉKOSAN ÉS CSERE NÉLKÜL IS KÜZDÖTTÜNK

Két, egyaránt roppant tartalékos csapat mérkőzésén, az MTK Hungária FC 3-1-re legyőzte tavalyi legfőbb vetélytársát, az Astra HFC-t. Medgyes Péter alakulatának ezzel már 51 pontja van, ami azt is jelenti, a Jet-Sol Liga 2014-15-ös idényének körmérkőzéses szakaszában, egyetlen ellenfél sem szerezhet több pontot, mint a címvédő.

Bár a kék-fehérek közül a Papp, Tell, Pádár trió mellett hiányzott Szőcs Réka és Hummel-Smuczer Angéla, sőt Kaján Zsanett is csak a cserepadra ült, jó hír, hogy hosszú kihagyás után visszatért Tóth I Alexandra.

Medgyes Péter a Varga – Nagy Alexandra, Demeter, Gál, Szabó – Herczeg, Tóth I – Nagy Lilla, Palkovics, Csányi – Méry csapatot küldte pályára, ez a tizenegy gyengébb természetesen, mint a bajnokcsapat legerősebb formációja, de azért a hazai mezőny majd’ minden klubja elfogadná a játékerejét. Jól is kezdett az MTK, a 7. percben az ezúttal is lendületes Herczeg Andrea lódult meg, és centerezését Nagy Lilla ziccerből passzolta a hálóba.

Némi meglepetésre, hamar egyenlített az Astra, az első negyedóra végén a bosnyák Alisa Sukovic belőtte második „magyar” gólját is, majd a szünet előtt a megbízható Méry Rita gondoskodott arról, hogy nyugodtabban pihenhessen csapata a félidőben.

Az újrakezdés után látszott, a tavasszal roppant hasznosan és eredményesen játszó Godvár Katalint nélkülöző Astrában nincs annyi, hogy egyenlíteni tudjon – Diószegi Fanni látványos lövéssel szerzett gólja a 61. percben azután végleg eldöntötte a meccset. A hajrában az Astra szerzett azért még egy szabályos gólt, de a játékvezető az akciónál előnyszabály helyett „hátrányszabályt” alkalmazott és szabadrúgást ítélt.

 

Dénes András

noifutball.com

Vélemény, hozzászólás?