viktria

KÖZHELYESEN

Néhány éve mondta egy Tanárom (Komlósi Gábor), hogy a médiában tartózkodjunk a közhelyek használatától. Nem szeretnék szembeszállni egykori tanárommal, de csak itt és csak most és csak önöknek egy kisebb közhely-gyűjteményt nyújtanék át a Szentmiklósi úton rendezett Astra-Selector HFC-Viktória FC Szombathely mérkőzéssel kapcsolatosan. A mérkőzés előtt úgy kalkuláltunk, hogy a labda gömbölyű, és a mérkőzés nulla-nulláról indul, tehát mind két csapatnak ugyanannyi az esélye a győzelemre. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, leszámítva a hőmérsékletet, igaz november közepén ne számítsunk tikkasztó melegre.

Maga a mérkőzés inkább küzdelmes volt, mind szemet gyönyörködtetően látványos, annak ellenére, hogy a tegnapi esőzés után, jó talajon fogadhattuk vendégeinket. A szombathelyi csapat támadólag lépett fel, de a védelmünk állta a sarat. A játék képéből kirajzolódott, hogy melyik csapat biztos tagja a felsőháznak, és melyiknek lehetnek szerényebb céljai. Gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok. A mérkőzés ott folytatódott, ahol szünet előtt abbamaradt, a vendégek támadtak, mi védekeztünk. Kapusunk, Kovács Klaudia lehúzta a rolót, és egyre jobban érlelődött bennem a gondolat, hogy, ha hajnalig játszunk, akkor sem esik gól ezen a találkozón. Néhány perccel a lefújás előtt, egy teljesen ártalmatlan helyzetben, az addig jól játszó Simon Dóri összeakaszkodott a vendégek támadójával. Húzták-vonták egymást, mindketten a földre huppantak, sajnos a büntetőterületen belül… A játékvezető büntetőt ítélt a vendégek javára, amit értékesített a sokszoros osztrák-válogatott támadójuk. Kérem önöket, hogy ne vegyék magyarázkodásnak, de legalább annyira lehetett volna szabadrúgás a javunkra, mint tizenegyes. A futball egyik arany igazsága, hogy AZ A BÜNTETŐ, AMIT A JÁTÉKVEZETŐ MEGAD… Esetünkben ez a vereségünket jelentette.

Az őszi szezont Győrben zárják lányaink, jövő vasárnap 11:00 órakor az ETO parkban.

Egy ilyen furcsán elveszített mérkőzés után mondta el nekünk gondolatit a mérkőzéssel kapcsolatosan Dombó János, csapatunk vezetőedzője:

” Gratulálunk az ellenfelünknek,jobban játszottak a mai napon mint mi! Nagyon sajnálom az utolsó néhány perc történéseit, de ilyen a futball…”

A mérkőzés összefoglalója:

 

Vélemény, hozzászólás?