Ki korán kel

u17futsal

Hajnal fél öt… csörög az az átkozott vekker, semmi kedvem felkelni, de muszáj, mert megkezdődik a futsal szezon. Pechünkre Debrecenben. Nem mintha a világvégére kellene utaznunk, de kívánhatnánk magunknak közelebbi állomást is így hajnalok hajnalán.
Reggel hat óra, a szokásos találkozási hely, Ecseri út. A csapat szinte teljes létszámban útra kész, utas-névsor rendben, egy beszállóval. Öt perc csúszás a tervezetthez képest, indulááááááááás!
Anélkül, hogy percről-percre bemutassam az U17-es csapatunk első bajnoki napját, inkább néhány fontosabb dolgot mondanék el önöknek:
Az U17-es bajnokságban lányaink a címvédők, de az idei kiírás nem engedi, hogy túlkoros játékos szerepeljen, ami jelentősen megnehezíti Korcsogh Orsolya vezetőedző dolgát. Csapatunk egy abszolút újonc játékost dobott a mélyvízbe, Harasztosi Judit személyében, aki élete első futsal mérkőzéseit játszotta Debrecenben. A sorsolás szeszélye folytán a hazaiakkal vívtuk első mérkőzésünket, akiken ezúttal is látszott, hogy le akarják győzni a bajnoki címvédőt. Sikerült nekik, de kijelenthető, hogy nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy gólokkal ajándékozzuk meg ellenfelünket. A 4-0 arányú hazai győzelem nem tükrözi reálisan a pályán látottakat. A Skorpió csapata ellen lányaink végre kihasználták a helyzeteink jelentős hányadát, és hétgólos győzelmet arattak a salgótarjániak ellen. Számomra az egyik legmegdöbbentőbb eseménye az volt ennek a tornának, hogy mindösszesen két játékvezető feladata volt a hat mérkőzés levezetése. Nem tisztem a játékvezetéssel foglalkozni, de a négy órányi koncentráció igencsak emberpróbáló feladat… A St. Mihály elleni összecsapás azt is hivatott eldönteni, hogy melyik csapat várhatja kedvezőbb helyzetben a jövő heti félegyházi fordulót, ahol mi élvezhetjük a hazai pálya előnyét. Írnék pozitívumot erről az összecsapásról, de lányaink egy bajnokságra való helyzetet elpuskáztak így gólnélküli döntetlen született a szegedi együttes ellen.
Korcsogh Orsolya vezetőedző értékelése egy vegyes érzelmekkel tarkított játéknap után:
„Szerettünk volna jól szerepelni, de ez most így sikerült. Remélem, hogy a következő torna jobban fog sikerülni.”

 

Folytatás jövő vasárnap 9:00 h kezdettel Kiskunfélegyházán a KÉSZ Arénában.

 

Vélemény, hozzászólás?