Nem nekünk való…

focilabda-1440x564 c

Van egy CSAPAT, igen, így, csupa nagybetűvel írva. Ez a Csapat sérülésektől megtizedelve küzdötte végig az őszi idényt, ez a Csapat, amelybe nyáron csapatnyi új játékos érkezett, hogy Dombó János kezei alatt CSAPATTÁ formálódjon. Nos, erre a Csapatra nem kisebb feladat várt a hétvégén, mint, hogy bő háromórás utazást követően pályára lépjen Szombathelyen, a Viktória FC vendégeként. Kedves Olvasó, biztos vagyok benne, hogy többeknek eszébe jut, hogy alig két hete már találkoztunk a mostani házigazdával, igaz akkor a JET-SOL Liga küzdelmeiben, míg a mostani mérkőzés azt hivatott eldönteni, hogy ki jut az elődöntőbe a FÖRCH Női Magyar Kupában.
A mérkőzésen javarészt, a várakozásnak megfelelően, a hazaiak domináltak, de védelmünk Kovács Klaudiával az élen állta a sarat. A sportnyelv az ilyen mérkőzésekre szokta azt mondani, hogy erős mezőnyjátékkal teltek a percek. Hasonló volt a mérkőzés forgatókönyve, mint néhány hete Csepelen, de az egy jelentős különbség volt, hogy akkor lehetett (volna) döntetlen a találkozó végeredménye, most egy mérkőzésen kellett eldönteni, hogy ki a továbbjutó.
A találkozón ezúttal sem esett gól, jöhettek a büntetők. Nem véletlenül használtam ezt a kifejezést a tizenegyes rúgásokra, mert az elmúlt években nagyon nem volt szerencsénk az efféle ráadásokkal. Volt, hogy a bajnoki döntőt és volt, hogy a bajnoki ötödik helyezést buktuk el az „orosz-ruletten”, mindezt úgy, hogy az ellenfeleink kapusai egyetlen egy lövésünket sem hárították. Sajnos Epheszoszi Hérakleitosz szelleme ismét kísértet… Büntetőrúgásokkal 4-2 arányban alulmaradtunk a Viktória FC Szombathely gárdájával szemben, az ellenfél kapusának hárítása nélkül.
Megsüvegelendő az, hogy csapatunk hálóját akcióból már három mérkőzés óta nem lehet bevenni, de kijelenthetjük azt is, hogy nem nekünk találták ki a büntetőpárbajt.  
Mint már többször mondtam az ősz folyamán, kevés hálátlanabb feladat van annál, mint, hogy egy vesztes mérkőzés után értékeljen a szakvezető. Dombó Jánosnak ezúttal különösen nehéz véleményt formálnia, de készségesen megtette ezt a számunkra:
„Gratulálunk a szombathelyi csapatnak a továbbjutáshoz, nekünk pedig az a dolgunk, hogy az újra megtalált hitünkkel felvértezve tavasszal már még szebb eredményeket érjünk el.„

 

A mérkőzés jegyzőkönyve a képre kattintva megtekinthető!

 

Vélemény, hozzászólás?