Mikor Szekszárda készültem, nem tudtam…

15400335 1132787680172390 4191512657485872843 n

Közel négyszáz néző előtt, fergeteges hangulatban fogadta csapatunkat a Városi Sport- Szabadidőközpontban a Szekszárdi Football Club a Női Futsal NB1 11. fordulójában. A kacifántosnak is nevezhető versenykiírás és a szervezési nehézségek miatt ez a hazaiaknak a tizedik, a mieinknek mindössze a nyolcadik mérkőzése volt a bajnokság során. A hazaiak veretlenül másodikak a bajnokságban, mi a hetedik helyen vártuk a fordulót. Egyben előzetesen a két szakvezető, Micskó Márk és Dombó János is egyetértett, hogy ez egy rangadó a javából.  A jó iramban zajló mérkőzésen csapatunk szerzett vezetést Szabó Bogi révén, de egy percre rá egyenlítettek a hazaiak. Néhány évvel ezelőtt még igencsak örültünk volna annak, ha Megyes Ági a kapuba talál, de a mérkőzés tizenhatodik percében lőtt gólja nem örvendeztette meg Dombó Jánost és csapatát, lévén Mági már a Tolna megyei egyesület játékosa. Amilyen gyorsan jött vezetésünkre a hazai válasz, úgy a miénk sem késett többet, alig egy percen belül Gál Timi egalizált.
A legnyugodtabb szurkolók sem gondolták volna, hogy Timon gólja egyben a mérkőzés végeredményét is jelenti. Történt mindez annak ellenére, hogy a második félidőben többször kerültek veszélybe a kapuk, de a hazaiban Hargas Annamária, a miénkben Záhonyi „Piki” Alexandra védett nagyszerűen. A mérkőzés képére jellemző volt, hogy a hazai támadások közepette az utolsó percben nekünk volt két ziccerünk.
Igazságos döntetlen született a rangadón, melyet Mesterünk az alábbiakban értékelt is a mérkőzést követően:
Kimondottan jó iramú, helyenként magas színvonalú, egyenrangú ellenfelek mérkőzése volt. Az utolsó nyolc-tíz percben viszont úgy érzem mi domináltunk, és bizony, ha a helyzeteink töredékét kihasználjuk, akkor megnyerhettük volna a mérkőzést. Gratulálok a Szekszárdnak, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!
PS. Pályafutásom 162. tétmérkőzésén érdeklődve, és meglepetten tapasztaltam alapvető játékszituációk, forradalmi, merőben újszerű megítélését. Nagyon remélem, hogy ezek egyszeriek, és a jövőben megismételhetetlenek lesznek  mindannyiunk megelégedésére, mert valljuk be őszintén, mi az eredeti szabályrendszer és az ehhez konzekvensen hozzátartozó konzervatív módon levezetett mérkőzések miatt is szeretjük imádott sportágunkat. És csak így szeretjük…”

A mérkőzés jegyzőkönyve, a képre kattintva megtekinthető!

A mérkőzés összefoglalója:

 

Vélemény, hozzászólás?