Ízörzők Borsodban, avagy egy férfi kezében a fakanál…

final

Mostanában úgy járnak a lányaink Miskolcra, mintha haza járnának, persze haza… , mintha ott minden nyugalom lenne, finom ételek, kellemes italok, minden a szem-szájnak ingere. Igen ám, de ez nem egy gasztronómiai blog, ahol a Macskanadrág vagy a Miskolci kocsonya receptét szeretnénk megosztani önökkel, de arra mindenképpen számítani lehetett, hogy Dombó János megint kifőz valami meglepetést a Miskolci Vénusz együttese ellen.  A Vénusz elengedhetetlen a konyhában, hiszen tartós, strapabíró, sikamlós és nehezen adja meg magát a külső hatásoknak.
Egy jó szakács okosan nyúl az alapanyagokhoz, mindig csipetnyi fűszert adagol, csak finoman, de néha oda kell pirítani, mint tette azt Halászi Kinga, aki olyan erővel találta el a kapufát, hogy azt nagyanyám már vihette is volna a sparheltba. Egy jó szakáccsal is történnek meglepetések, ilyen volt a hazaiak vezető gólja.  Ez körülbelül annyira meglepett mindenkit, mint a fazékból kifröccsenő olaj…
A szakácskönyvek néha produkálnak érdekes sorokat: végy egy tiszta lábast, na ez itt nem igaz  , mert eddig javarészt azt főztük amit akartunk.  Tulajdonképpen csak a lekvár hiányzott a borsodi csörögefánk mellől, mint játékunkból a gól, de nem sokáig, mert Nagy Anett kétszer is megetette a hazai védelmet mielőtt a hálóba passzolt volna. Vezetünk, 2-1 a javunkra. Volt már csapat a történelemben, aki nyert ilyen arányban mérkőzést, de mi nem, mert jött Godvár Kati és szép szólója végén beállította a végeredményt ,  3-1 a javunkra.
Amennyiben már mindenkinek összefutott a nyál a szájában, és a szakácskönyveket kezdi lapozgatni, én inkább egy programot ajánlanék… Február 11-12 Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, és az ok :FINAL FOUR!

 

Dombó János vezetőedző ezúttal is higgadtan értékelte a mérkőzést:„Egy hősiesen küzdő Miskolc vendégeként, rengeteg helyzetet elpuskázva sikerült elérnünk a Final Fourt! Gratulálok mindkét csapatnak és a közönségnek ezért az estéért, izgalommal várjuk a sorsolást!”

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

Vélemény, hozzászólás?