2016-ban is a dobogó legfelső fokán! Még két nap és Futsal Magyar Kupa!

185476 kupagyoztes az astra 2016

Azt tartja a mondás, hogy egy kupát “könnyebb” megszerezni, mint megtartani, éppen ezért harmadik kupagyőzelmünk után már lehetett arra számítani, hogy egyre többen igyekeznek letaszítani trónjáról csapatunkat.

Ebben a sorozatban ezt először a Berettyóújfalu csapata próbálta meg, kevés sikerrel: 6-2-es győzelemmel sikerült bejutni csapatunknak az első alkalommal megrendezett Final Fourba. A négyes döntőnek egyébként Gyöngyös városa adott otthont.

Az elődöntőben az Árkád ETO csapata várt ránk. A győriek erős csapattal érkeztek hiszen soraikban tudhatták a Jakab testvéreket, Szórádi Nikolettát, Vígh Renátát, Németh Lorettát, hogy csak pár nevet említsünk az ismert játékosok közül. Bár a mérkőzés már az első félidőben eldőlt, (3-0-ra vezetett ekkor csapatunk) az ETO nem adta fel, és végül egy gólos különbséggel (3-2) sikerült a döntőbe jutni, ahol akárcsak 2015-ben ismét a Hajdúböszörmény gárdája várt minket. A Böszit fűthette a visszavágás vágya az előző kupadöntő miatt, és nem is mondhatnánk azt, hogy az előző évhez képest gyengült volna a keretük, sőt immár Pádár Anitát is a soraikban tudhatták..márpedig Pádár Anita egyedül is mérkőzéseket tudott, és tud is eldönteni a mai napig..

Izgalmasnak ígérkezett tehát a döntő, mindkét csapat jól felkészült volt, de a végeredményből kiindulva, és az edzői nyilatkozatokat figyelembe véve azt mondhatjuk: az Astra jobban bírta a két napos megmérettetést, és bizony nem várt fölényes győzelmet aratott a 2016-os kupadöntőben Gyöngyösön. 6-1 ennyi a vége-no meg az, hogy a Futsal Magyar Kupa ismét az Astra vitrinjébe került!

 

A mérkőzés bővebb összefoglalója megtekinthető ITT

 

A 2016-os kupadöntő játékoskerete:

 

Varga Luca

Szabó Boglárka

Dikanová Dominika

Nagy Anett

Gál Tímea

Kovács Klaudia

Godvár Katalin

Kakuszi Adrienn

Staar Gabriella

Király Bianka

Balázs Eszter

Szabó Ildikó

Szabó Nóra

 

Vélemény, hozzászólás?