U19 Rangadót vesztettünk..

KKK

Szombat reggel, változékony időben találkoztak játékosaink a szokott helyen. Mindenki tudta, hogy rangadóra készülünk, hiszen a Kóka FNLA csapata szintén pontveszteség nélkül állt a tabellán, mint Korcsogh Orsolya együttese. Lányaink nemcsak ezért számíthattak nehéz összecsapásra, hanem azért is, mert nem lehetett előre tudni, hogy ellenfelünk csapatában hány NBI-ben is szereplő játékos lép pályára. A rutin minden esetre a hazaiaknál volt. Szintén a mérkőzés jelentőségét mutatja, hogy mindkét egyesület NBI-es csapatának vezetőedzője jelen volt a találkozón, hovatovább, Berla Attila és Dombó János egymás társaságában élvezte a színvonalas rangadót.
Nem csak nevében volt ez rangadó, mindkét csapat törekedett a pontos, taktikus játékra, szebbnél szebb akciókat bemutatva. A mérkőzés 10. percében a hazaiak szeretek vezetést Patkós Viktória góljával. Csapatunkat nem fogta meg a bekapott gól, továbbra is tetszetősen járatták a labdát, melynek eredményeként Vígh Dia alig négy perc alatt egalizált, majd ugyanő a vezetést is megszerezte csapatunknak a 25. percben. Az első félidőben egy helyzet itt, egy helyzet ott, de az állás nem változott, azaz 2-1 a javunkra.
A hazaiak kettőzött erővel vetették magukat a küzdelembe, a mieink védekeztek. Alig négy perce ment a második félidő amikor a játékvezető szabálytalanságot látott a büntetőterületünkön belül, és a tizenegyes pontra mutatott, melyből egyenlített a Kóka játékosa Antal Anita. Az összecsapás jellege nem változott, mindkét csapat törekedett a vezetés megszerzésére, igaz lányaink egy-egy átadás helyett gyakran cipelték a labdát, pedig láthatták, hogy a passzjáték működött az első félidőben. Az átlagosnál nagyobb iramhoz csapatunk egyre nehezebben alkalmazkodott, azonban így is nekünk volt meccslabdánk, ziccerben játékosunk az üres kapu mellé helyezett. Alig tíz perc volt hátra az összecsapásból mikor a Kóka játékosai megkontrázták csapatunk sarokrúgását, és egy sikeres lövéssel fejezték be az akciót. Csak halkan jegyzem meg, hogy a lövés megpattant kapunk előtt mielőtt a hálónkba került. A Kóka FNLA megfordította az összecsapást, és 3-2 arányú győzelmet aratott a forduló rangadóján. A vereség mindig fájó, ez tény, főleg akkor, ha magunkat verjük meg.
Hogy miért állítom ezt? Azért, mert amíg járattuk a labdát és nem cipeltük, jobbak voltunk, több helyzetünk volt, vezettünk. Azért is mondhatom, mert az előző szezonban mindkétszer háromgólos vereséget szenvedtünk mostani legyőzőnktől, és jelen mérkőzésen reális esélyünk volt a győzelemre is a játék képe alapján.

Viszont a számok szigorúak: KÓKA FNLA – ASTRA 4-IG HFC 3-2.

 

Kóka FNLA – Astra-4IG-HFC  3-2

g: Patkós Viktória, Antal Anita, Haraszti Fanni ill. Vígh Diána (2)

 

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

 

Vélemény, hozzászólás?