U19 Legyőztük a Ferencvárost!

ftcu19

U19-es csapatunk szombat reggel a Ferencváros csapatát fogadta Csepelen a CSHC pályán. Az előjelek nem csapatunknak kedveztek, mert a lányok közül többen a héten betegséggel bajlódtak, és néhányan nem is gyógyultak meg a találkozóig. A Kóka elleni mérkőzésünk azonban bizakodásra adott okot, hiszen ott láthattuk, hogy a lányok képesek szoros mérkőzést játszani erős csapattal is, így reméltük, hogy ez most is sikerül, és talán szerencsésebbek leszünk, mint az előző fordulóban.

A mérkőzés számunkra nagyon jól kezdődött ugyanis az első félidőben ellenfelünk szinte alig lépte át a félpályát. Kapunk elé ívelt labdákkal próbálkozott a Fradi, de ezt a védelem, és kapusunk Tolnai Alina könnyű szerrel hárította. Csapatunk pedig több lehetőséget, helyzetet is kialakított a Ferencváros kapuja előtt. Ez a fölény egyre jobban nőtt, majd körülbelül a 19. percben Vígh Dia óriási ziccerben még hibázott ugyan, de két perccel később ellenfelünk hibáját kihasználva már betalált. Akkor még nem tudtuk, hogy ez az egyetlen gól fogja eldönteni a mérkőzést, hiszen az első félidőben továbbra is lányaink irányították a játékot, de nem sikerült több gólt szerezniük. A második félidőben feljavult a Ferencváros, kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét csapat további gólokra törekedett, de sem Tolnai Alinát, sem a védelmünket nem tudták megtréfálni a Ferencváros játékosai, mint ahogy lányaink sem tudták bevenni ellenfelünk kapuját, pedig mindkét csapat előtt adódott még erre lehetőség.

Végül lányaink nagyot küzdve megtartották az egy gólos előnyt, és ahogy már korábban is előfordult, ismét legyőzték hazai a pályán a Ferencvárost!

 

Szép volt lányok! Gratulálunk!

 

Astra-4IG-HFC – Ferencvárosi TC 1-0

g: Vígh Diána

 

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

 

Vélemény, hozzászólás?