Fordulatos meccsen győzött U16-os csapatunk!

ivett

Az U16-os nagypályás bajnokság keleti csoportjában tegnap reggel játszott csapatunk a Vasas Kubala Akadémia ellen. A mérkőzés elejétől kezdve csapatunk birtokolta többet a labdát, és irányította a játékot. Beszorítottuk kapuja elé a Vasas csapatát, de nem tudtunk gólt szerezni, így ellenfelünk leginkább a gyors kontratámadásokra építhetett. A 22. percben egy egyéni hiba után a Vasas megszerezte a vezetést: egy eladott labdából Virág Anna egyedül vezethette Török Noémire a labdát, nem hibázott, ezzel 1-0 oda. Ezt az előnyt a pasarétiek a szünetig meg is tudták tartani.

A második félidőben a játék képe tulajdonképpen nem változott, de valahogy nem volt átütő erő a lányainkban, hogy  egyenlíteni tudjanak, illetve meg tudják szerezni a vezetést. Király Bianka egészen az 59. percig várt, aztán lépett is ez ügyben: ötöt cserélt, és ez a döntés fordulópontnak bizonyult. A 66. percben Szirényi Vivien egalizált, majd a 77. percben Nádudvari Anna találatával már 2-1-re vezetett csapatunk.

Nem volt már sok hátra a mérkőzésből, amikor a meccs legizgalmasabb pillanatai következtek. Ellenfelünk büntetőhöz jutott a 82. percben, amit értékesítettek is Simon Borbála révén. Ismét döntetlen volt az állás, a játékvezető pedig két perc hosszabbítást mutatott fel, és ez az idő elég volt arra, hogy lányaink ne hagyjanak idegenben két pontot. Ehhez persze kellett az is, hogy csapatunk elhiggye, hogy ilyen kevés idő alatt meg lehet még nyerni a mérkőzést. A győztes találatot Horváth Fanni jegyezte, de meg kell említenünk, hogy Godzsa Ivett nélkül ez nem sikerülhetett volna. Ivett mindig agilisan játszik, most sem tudták megállítani ellenfelünk védői, és jobboldali beadásából Horváth Fanni kapáslövésével tulajdonképpen az utolsó utáni pillanatban el is dőlt a mérkőzés!

Gratulálunk a lányoknak, és nem csak a győzelemért, hanem legfőképpen azért, mert az utóbbi két mérkőzésen hátrányból tudtak fordítani, és ami még fontosabb, hogy nem adták fel, az utolsó pillanatig küzdöttek, és ennek meg is lett a gyümölcse.  

Sokszor bebizonyosodott már, hogy igaz a mondás miszerint:” a mérkőzés addig tart, amíg a játékvezető le nem fújja”, és ha a lányok eszerint játszanak a jövőben is, akkor nagyon szép eredményeket érhetnek el!

 

Vasas Kubala Akadémia – Astra-4IG-HFC 2-3

g: Szirényi Vivien, Nádudvari Anna, Horváth Fanni

 

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

 

Vélemény, hozzászólás?