Drámai csata, a nyolcgólos mérkőzésen!

24296353 1500491770027862 3034496420544039892 n

A Leány Futsal I. Osztály U-15-s bajnokság 20. fordulója fontos kérdésekről döntött.

Az Astra korosztályos csapata a tabella élén álló Miskolci Vénusz együttesét fogadta.

Hatalmas és színvonalas mérkőzésen a hazai alakulat már a szünetben 3-1-re vezetett, sőt szünet után azonnal növelte előnyét.

A vendégek kispadja jóval hosszabb volt, ami nagy előnyt jelentett a végjátékban.

A Vénusz a 32. és 34. perc között háromszor betalált a félegyháziak kapujába így az eredményjelző 4-4-t mutatott. A döntetlennel a vendégek megőrizték vezető pozíciójukat, a lelkes hazaiak így is nagy tettet hajtottak végre a bajnokság során. Elmondhatják, hogy az ország második legjobb csapata lett, a több éves eredményes munka meghozta gyümölcsét.

Az utolsó percekben mindkét fél előtt voltak lehetőségek, de sorra kimaradtak, vagy a kapusok parádéztak, így döntetlennel zárult a mérkőzés.

Az utolsó fordulóban a Miskolc hazai pályán fogadja a Ricsilla csapatát, a félegyháziak Hajdúböszörményben lépnek parkettre. Várhatóan mindkét alakulat begyűjti a három bajnoki pontot, így az aranyérem Miskolcra kerül, az ezüstöt az Astra zsebeli be.

 

Gratulálunk mindkét csapatnak!

 

Külön szólnunk kell a lelkes szurkolókról, iskolatársak, hozzátartozók, a Félegyházi Térségi Sportiskola korosztályos csapatai, fergeteges hangulatot teremtettek a KÉSZ Arénába.

 

ASTRA 4IG Kiskunfélegyházi Bulls – Miskolci Vénusz 4 – 4 (3-1)

Kiskunfélegyháza, 200 néző.  2018. 03. 21-szerda 17: 00

Játékvezetők: Patyi Bettina, Váczi Zoltán, Kaszala Mihály

 

ASTRA: Vámos Viktória – Czinege Eszter, Siber Glória, Vidéki Orsolya, Siber Szófia

Csere: Czinege Enikő Krisztina.

Edzők: Siber Mátyás, Siber Rita.

 

Miskolci Vénusz: Vajkó Csenge – Lovász Emma, Pusztai Zsófia Virág, Tirpák Zsanett, Szunyogh Nikoletta.

Cserék: Szilágyi Veronika Julianna, Havasi Bernadett, Lamos Lotti, Gyarmathy Fanni Ágnes, Sallai Alexandra

Edző: Suhajda Ferenc

Gólszerzők: Siber Glória (2., 21.), Czinege Eszter (4.), Siber Szófia (18.) illetve Lovász Emma (11.), Tirpák Zsanett (32., 32.), Havasi Bernadett (34.)

 

Siber Mátyás utánpótlásedző így értékelt a mérkőzés után:

– Minden elismerésünk edzőként a csapatnak. a lányok elindultak egy úton, melyen sok megpróbáltatás vár még rájuk.  A focit szerető kislányokból kezdenek sportolóvá érni, de még sok munka vár rájuk futball-szakmailag és persze mentálisan is. A mérkőzésre megpróbáltunk a lehető legjobban felkészülni, a bajnoki címért való küzdelem nyomása viszont nagy terhet rótt a csapatra.  A rengeteg lelkes szurkoló nagy önbizalmat adott a lányoknak, a gyerekekkel – ismerősökkel megtelt lelátó nagy motiváció volt a csapatnak.

– A fáradság miatt a koncentráció csökkent a második félidőben, hibás döntések születtek, amit ellenfelünk azonnal kihasznált. Egymás után két gólt kaptunk, ami padlóra küldte a csapatot. Mindenki kiadta magából a pályán, amit tud, de a bajnoki címhez most ez kevés volt, gratulálok ellenfelünknek.

– Elkeseredésre nincs okunk, nagy büszkeség az ezüstérem a félegyházi Lányoknak.

– V. F.

 

Vélemény, hozzászólás?