Lezártuk az évet

U19-es csapatunk hétfőn lezárta az őszi szezont, és megtartotta évzáró karácsonyi rendezvényét a CSHC pályán. Klubunk öltözője kisebb átalakításon esett át, hogy a karácsonyi hangulatnak megfeleljen. A lányok a szokásoknak megfelelően egymást ajándékozták meg, de a klubtól is mindenki kapott ajándékot, idén Dombó János egy Astrás törülközővel lepte meg a csapat minden egyes tagját.

Klubunk ebben a szezonban két csoportban is indított U19-es csapatot. Mindkét csapat őszi teljesítményére jellemző volt az, hogy vesztettek olyan pontokat, amikkel előzetesen talán nem számoltak, illetve bravúrpontot is sikerült szerezniük. A kiemelt csoportban ötödik, a dél-keleti csoportban pedig harmadik helyen zárták az őszt U19-es csapataink.
A kiemelt bajnokságban a Ferencváros vezeti a tabellát, második az MTK, harmadik az ETO, negyedik helyen pedig a DLA zárta az őszi küzdelmeket. A listavezetőtől csapatunk egy pontot “elcsent” ősszel, a másik három gárdától vereséget szenvedtek lányaink. Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi erőviszonyokat figyelembe véve az ötödik hely csapatunknak reális, lányaink célja tavasszal az lehet, hogy lehetőség szerint előrébb lépjenek, de leginkább önmagukhoz képest. Az utolsó bajnoki mérkőzésen végre kinyílt a “gólcsap” reméljük, hogy a tavaszi küzdelmeket innen folytatják majd a lányok!
A dél-keleti csoportban a Gyulai Amazonok vezeti a bajnokságot, mely véleményünk szerint a kiemelt csoportban is megállná a helyét, második az Airnergy FC-BMTE. Csapatunk a gyulai lányok elleni összecsapást vereséggel zárta, az Airnergy elleni találkozó viszont 2-2-es dönt

etlennel végződött. A másodiktól az ötödik helyezésig nagyon szoros a verseny, hiszen a csapatokat mindössze egy pont választja el egymástól a tabellán, így tavasszal is minden pont számítani fog lányainknak, hogy elérjék céljukat, és fel tudjanak állni a dobogó valamelyik fokára.

Ebben a csoportban egyébként csapatunk játékosa Kovács Zsófia 12 gólos, és holtversenyben a Budapest Honvéd játékosával, Kós Gabriellával vezetik a bajnokság góllövőlistáját.

A lányok a mai naptól megérdemelt pihenőjüket töltik, bár “házi feladatot” fognak kapni, hiszen legközelebb januárban találkozik majd a csapat.

Kellemes Ünnepeket, és jó pihenést kívánunk mindenkinek!

 

Vélemény, hozzászólás?