Távol került a negyedik hely

 18. forduló

Astra-Alef HFC – DVTK 0-3 (0-1)
g: Biljana Bradic (35.’), Hanna Barker(46.’), Sandu Bianka (89.’)

Felnőtt csapatunk szombaton a DVTK együttesét fogadta Üllőn. Csapatunk mindenképpen szeretett volna pontot szerezni a bajnoki döntőre pályázó DVTK-tól, de a diósgyőrieknek is legalább ennyire fontos volt ez a mérkőzés, hogy még versenyben tudjanak maradni a második helyezésért. Az első félidőben Fórizs Sándor tanítványai voltak aktívabbak, lányaink kontrákra próbáltak építeni. Ellenfelünk nehezen tudta feltörni csapatunk védelmét, lányaink pedig a mély védekezésből nem igazán tudtak eljutni a diósgyőri kapuig, így helyzetek sem igazán alakultak ki. Bár lehetősége lett volna a DVTK-nak, de mindig odaért egy-egy láb az utolsó átadásokba, illetve lövésekbe. Ellenfelünk vezető találata egy ártalmatlannak tűnő szituációból született: a 35. percben az oldalvonal mellől a kapu elé érkező beívelésre védőink későn reagáltak, és Biljana Bradic teljesen szabadon fejelhette a labdát Farkas Katalin mellett a bal alsó sarokba. A vezető találaton kívül az első játékrészben már nem forogtak veszélyben a kapuk.
A második félidő első percében kicsit még bentragadtak a lányok az öltözőben, és máris kétgólosra nőtt a diósgyőri előny, Hanna Barker talált Farkas Katalin kapujába. A gól után csapatunk feljebb tolta a védővonalat, és megpróbált labdákat szerezni a DVTK térfelén, és így veszélyesebbé is vált lányaink játéka, ezért ez a 45 perc pörgősebb, a kilátogató szurkolók számára élvezetesebb játékot hozott. A fellazult védelmek miatt mindkét oldalon akadtak helyzetek, lehetőségek, de tulajdonképpen egyik hálóőrnek sem kellett bravúrokat bemutatnia. Játékosaink sajnos körbelőtték a DVTK kapuját, a másik oldalon viszont védőinknek kellett többször tisztázni, és egy ilyen szituációban a 89. percben Véninger Tündének nem sikerült szabályosan szerelni a diósgyőriek támadóját. A szabadrúgás körülbelül 18 méterre lehetett Farkas Katalin kapujától. Sandu Bianka állt a labda mögé, és a sorfal fölött a bal felső sarokba tekerte a labdát, így ellenfelünk 3-0-ra megnyerte a mérkőzést.

Sajnos ezzel a vereséggel a negyedik hely megközelítése nem sikerült csapatunknak, és már csak három mérkőzés van hátra a bajnokságból.

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető.

A mérkőzés összefoglalója: 

 

Vélemény, hozzászólás?