Ha reggelig játszunk sem..

Női Futsal NBI elődöntő 1. mérkőzés

Astra-Herbária Kiskunfélegyházi Bulls FC – WSH-Palmfood Tolna-Mözs 3-4 (3-2)
g: Nagypál Fatima(7.’), Krascsenics Csilla (14.’), Dikanová Dominika (16.’) ill., Szalkai Kitti (3.’),Gál Tímea(öngól 17.’), Garay-Simon Boglárka (23.’), Urbán Anett (35.’)

Felnőtt csapatunk húsvét vasárnap játszotta a bajnoki döntőbe jutásért vívott párharc első mérkőzését a Tolna együttese ellen. Az egész mérkőzést Astra fölény jellemezte, szinte a kezdőrúgástól csapatunk birtokolta többet a labdát, és alakított ki rengeteg helyzetet a tolnai kapu előtt. Éppen ezért meglepetés, hogy a 3. percben Szalkai Kitti vezetést szerzett ellenfelünknek. Ettől függetlenül aggodalomra nem volt semmi okunk, hiszen csapatunk dominált, sőt a 7. percben Nagypál Fatima góljával, máris egál volt, a 14. percben Krascsenics Csilla találatával pedig már vezettek is lányaink. A biztos vezetésről Dikanová Dominika gondoskodott, aki az első félidő hajrájához érve, a 16. percben, bevette Deczki Vanda kapuját.Nem sokáig volt azonban kétgólos az előny, egy perccel később egy lövés Gál Tímeáról pattant Farkas Katalin kapujába, így 3-2-es Astra-vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.
A második félidőben sem változott a mérkőzés képe, folyamatosan a tolnai térfélen folyt a játék, egyszer-kétszer azonban – főként kontrákból – a vendégek is veszélyeztetni tudtak. Ez az „egyszer-kétszer” azonban pont elég volt ellenfelünknek arra, hogy átvegye a vezetést. A 23. percben Garay-Simon Boglárka, a 35. percben pedig Urbán Anett volt eredményes. Csapatunk mindent egy lapra feltéve támadott, ha nem csattant a kapufán legalább nyolcszor a labda akkor egyszer sem, és az utolsó egy percben három tiszta ziccer sem volt elég ahhoz, hogy lányaink az egyébként remekül védő Deczki Vanda kapujába találjanak.
Valószínűleg, ha reggelig játszunk, akkor sem sikerült volna újabb gólt szereznie csapatunknak, így a mérkőzést 4-3-ra a tolnai együttes nyerte meg.
A vereség bosszantó, hiszen egyértelműen csapatunk játszott jobban, de az talán vigasztalhatja a lányokat, hogy egymás után kétszer nem lehet ilyen pechünk…A valamely csapat két győzelméig tartó párbaj második mérkőzésére május 5-én Tolnán kerül sor. Reméljük sikerül győzni, ami azt jelentené, hogy harmadik mérkőzésen dől el a döntőbe jutás, mégpedig hazai pályán!

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

Vélemény, hozzászólás?