A Krascsenicsek párharcából Csilla került ki győztesen

Női Futsal NBI 9. forduló

Astra HFC-Üllő – DEAC 1-4 (0-1)
g: Kota Gabriella (36. büntetőből) ill., Nagy Anikó (13.), Üveges Katalin (24.), Horváth Viktória (30.), Fülöp Diána (36.)

Utolsó bajnoki mérkőzését játszotta ebben az évben felnőtt női futsal csapatunk. A csúcsrangadót a DEAC ellen Üllőn rendezték, a Futsal Hungary jóvoltából pedig minden szurkoló láthatta a két élen álló együttes csatáját. 

A találkozón sokáig nem született találat, pedig helyzetek akadtak bőven mindkét oldalon. Úgy tűnt, hogy a debreceni együttes inkább kontra támadásokból próbált építkezni, azonban csapatunk is igyekezett kihasználni ellenfele gyors kontrák utáni lassabb visszarendeződését, így nagyobb ziccereket is ki tudott alakítani Torma Lilla kapuja előtt. Csolti Réka, és Ganczer Hajnalka is ajtó-ablak helyzetben hibázott, és ez a 13. percben meg is bosszulta magát, amikor Krascsenics Csilla lövése Nagy Anikó elé pattant, neki pedig nem volt nehéz dolga az üres kapuba találni, így megszerezte a vezetést a DEAC együttese. Az első játékrészben több találat már nem született, pedig mindkét együttesnek lett volna még lehetősége a gólszerzésre.

A második játékrészben csapatunk birtokolta többet a labdát, de Krascsenics Csilláék védekezését nagyon nehéz volt feltörni, ráadásul a 24. percben a DEAC előnye kétgólosra nőtt, amikor Üveges Katalinnak is sikerült bevenni Hargas Annamária kapuját. Mivel csapatunk kétgólos hátrányban a debreceniek térfelén próbált labdát szerezni, rengeteg olyan támadást sikerült kontrából vezetnie ellenfelünknek, melyet akár góllal is befejezhetett volna, de szerencsére legtöbbször az utolsó pillanatokban sikerült tisztázni, és életben tartani a reményt legalább a pontszerzésre. Ehhez viszont szükség lett volna gólokra, melyek csak nem akartak megszületni, a DEAC pedig szemmel láthatóan élvezte a futsalt, így a harmadik góljuk – el kell ismerni – elég parádésra sikeredett…Horváth Viktória szerezte a találatot a mérkőzés harmincadik percében, de Üveges Katalin játszotta ismét a főszerepet, hiszen ő adta a remek gólpasszt, és hozta kihagyhatatlan helyzetbe játékostársát. Egyre kevesebb idő, és lehetőség volt csapatunknak a felzárkózásra, de azért még reménykedésre adott okot, hogy a Dorner Dóra elleni szabálytalanság következtében megítélt büntetőt Kota Gabriella értékesíteni tudta a 36. percben, így ismét csak kétgólos volt a DEAC előnye, és még volt hátra négy perc, ami futsalban lehet akár hat is. Sajnos a reményünk hamar elszállt, hiszen néhány másodperccel később Fülöp Diána is gólt ért el, így visszaállt a háromgólos különbség, melyen már nem sikerült kozmetikázni, így 4-1-re a DEAC csapata nyerte a rangadót, és ezzel a győzelemmel a tabellán is átvette a vezetést.

Az élen tehát a DEAC karácsonyhozhat, de csak egy pont az előnye csapatunk előtt, míg a harmadik helyre a Tolna lépett fel a mai Budaörs elleni győzelmével. A bajnokság a január 23-24-i hétvégén folytatódik, ekkor csapatunk a Budaörs vendégeként lép majd pályára.

Lányaink azonban még nem mehetnek téli pihenőre, hiszen van még hátra jövő héten  hétvégén egy Magyar Kupa találkozó, melynek a pontos időpontját még nem tudjuk, az ellenfelet viszont már igen. Ma dőlt el, hogy csapatunk a Magyar Kupa 3. fordulójában a Viadukt SE Biatorbággyal küzd majd meg a Final Fourba jutásért. A továbbjutás két mérkőzésen dől majd el.

Hajrá Astra!

A teljes mékőzés felvétele

Vélemény, hozzászólás?