Egy pontot szereztünk Tolnán!

Női futsal NBI 8. forduló

Tolna-Mözs-Astra HFC-Üllő 2-2 (2-2)
⚽Nagy Noémi (3.), Ferencz Flóra (10.) ill., Varga Adél (5.), Kota Gabriella (8.)

Felnőtt női futsal csapatunk nem a legjobb előjelekkel indult neki a Tolna elleni találkozónak, hiszen hetek óta sok volt a beteg, és a sérült játékos, és ez a mérkőzésre való felkészülést nagy mértékben nehezítette, már csak azért is, mert volt olyan játékos is, aki csak a találkozó előtt egy nappal jelezte, hogy tudja vállalni a játékot. 

A mérkőzés végeredménye gyakorlatilag 10 perc alatt eldőlt, – bár ezt nem igazán lehetett sejteni az első 10 perc után – hiszen mindkét csapat ellőtte puskaporát ebben az időszakban. A Tolna szerzett vezetést Nagy Noémi találatával a 3. percben, majd erre az 5. percben érkezett a válasz, Varga Adél talált Deczki Vanda kapujába büntetőből. A második Astra találatra sem kellett sokáig várni, egy egyéni akció után Kota Gabriella lőtte ki a hosszú sarkot úgy 5 méterről. Kota Gabit egyébként nem igazán tudta megállítani ellenfelünk, a büntetőnél is őt rántották le, illetve szinte minden veszélyes Astra támadásban benne volt.

A vezetés azonban nem tartott sokáig, hiszen a mérkőzés 10. percében Ferencz Flóra kapott egy jó labdát kissé talán kisodródva már az alapvonal közelében, de mivel szabadon lőhetett, így sikerült bevennie Hargas Annamária kapuját. 

Bár több gól már nem született a találkozón, a mérkőzésnek korántsem volt vége. A látottak alapján csapatunknak minden erejére szüksége volt a második félidőben, hogy ne kapjon több gólt, hiszen a második játékrészben inkább a tolnai együttes dominált. Játékosaink azonban állták a rohamokat, összeszedték minden erejüket, hogy legalább egy pontot sikerüljön elhozni Tolnáról, amely egyébként is sokszor bravúr, hiszen a Tolna hazai pályán mindig erős. Ez a bravúr a sok nehézség ellenére most sikerült a lányoknak, megtartották az első félidőben elért 2-2-es döntetlent, így továbbra is két pont előnnyel vezetik a bajnokságot a DEAC előtt.

📆Ebben az évben még két találkozó vár lányainkra, jövő héten vasárnap fogadják a bajnokaspiráns DEAC együttesét, december 19-20-i hétvégén pedig egy Magyar Kupa fordulót is játszik csapatunk még az ünnepek előtt.📆

 

Vélemény, hozzászólás?