Nehéz “szülés” volt…

Astra-Alef HFC – Szent Mihály 3-1 (1-1)
g: Gyolcsos Gyöngyi (41′), Harsányi Alexandra(52′), Léner Fanni(60′) ill., Lovászi Zsuzsanna (23′)

U19-es csapatunk szombaton a kiemelt bajnokság 17. fordulójában a Szent Mihály csapatát fogadta Csepelen. Nem igazán kezdődött számunkra jó előjelekkel a mérkőzés, voltak hiányzók, és az előre eltervezett kezdőcsapaton is változtatni kellett a találkozó előtt. 
Az első játékrész első felében csapatunk birtokolta többet a labdát, igyekezett eljutni a szegedi kapuig, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítania a lányoknak. Körülbelül a 20. percben a játékvezető büntetőt ítélt csapatunk javára, melyet hosszas hezitálás után végül Harsányi Alexandra vállalt el, de lövése sajnos elkerülte a kaput. Az elszalasztott lehetőség kicsit megtörte a lányokat, és bár ezután is csapatunk támadott, és végzett el sarokrúgást, a kipattanó labdára ellenfelünknek sikerült hamarabb lecsapnia, és indítani Lovászi Zsuzsannát, aki nem hibázott, és így a 23. percben 1-0 volt oda. Az egygólos hátránytól még idegesebbé váltak a lányok, kiegyenlítettebb is lett a játék, mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek. Éppen ezért nagyon jókor jött az egyenlítő találat: Hideg Csenge iramodott meg a jobb oldalon, a beadására többen is érkeztek, de Gyolcsos Gyöngyi elé pattant a labda, lövése pedig a szegedi védők közt utat talált a hálóba. 1-1-es döntetlennel zárult tehát az első játékrész.
A második játékrészben összeszedettebbé vált csapatunk játéka, de nagyon sok egyéni hibát vétettek a lányok, melyekből ellenfelünk nagyon jól tudott indulni, és ezért nem kevés dolga akadt kapusunknak, Hermann Antóniának. Több ziccert ugyan nem tudott kialakítani a szegedi együttes, de távoli lövésekkel bombázták rendesen kapusunkat, aki viszont lehúzta a rolót, és nem engedett több találatot a Szent Mihálynak. Az 52. percben Dancs Diána indult meg hátulról, majd csinált egy kényszerítőt Brázovics Evelinnel,ezután pedig a 16-os vonalánál középen teljesen üresen álló Harsányi Alexandrának passzolt, aki ezúttal már nem hibázott, és a kapu közepébe bombázta a labdát. A 60. percben sikerült tovább növelni az előnyt, mikor is Léner Fanni gondolt egyet, és körülbelül 25 méterről vállalt el egy lövést, amely védhetetlenül vágódott a hálóba.
Helyzetek és lehetőségek is akadtak még mindkét oldalon, de több találat már nem született, így csapatunk 3-1-re megnyerte a találkozót.
A lányok következő mérkőzésüket jövőhéten csütörtökön a Mol Vidi ellen játsszák.

Vélemény, hozzászólás?