Nem sikerült pontot szerezni hétvégén

Ezen a hétvégén minden U19-es csapatunk pályára lépett, de sajnos egyik mérkőzésen sem tudunk pontot szerezni.

Astra-Alef HFC – Puskás Akadémia 0-2 (0-1) jegyzőkönyv

A kiemelt csoportban szombaton fogadták lányaink a Puskás Akadémia együttesét. Ellenfelünknek ez az első szezonja a kiemelt bajnokságban, de már az előző fordulók eredményei is mutatták, hogy nem lesz könnyű dolga csapatunknak, hiszen a Puskás a negyedik fordulóban az ETO-t is legyőzte. Ennek megfelelően kezdődött a találkozó, az első játékrészben a vendégek irányították a játékot, bár nagy helyzetig nem igazán jutottak el. Négy perccel az első játékrész vége előtt körülbelül 20 méterről Dénes Csenge próbálkozott átlőni a védelmünket, és bár lövése első ránézésre nem tűnt erősnek, a kapufa segítségével mégis becsorgott a jobb alsó sarokba. A második félidőben is ellenfelünk birtokolta többet a labdát, de a helyzetek tekintetében csapatunk állt jobban, hiszen két tiszta ziccert is sikerült kialakítani a Puskás kapuja előtt, ezeket azonban nem sikerült értékesíteni. Ráadásul az 56. percben egy olyan szituációból növelték előnyüket a vendégek, amikor már mindenki azt hitte vége a támadásnak. Egy sarokrúgás után az ötösön belül pattogott a labda, melyre kapusunk Török Noémi rávetődött, de valahogy még sikerült a vendégek játékosának Csaplár Daniellának  belepiszkálnia a játékszerbe, így az ismét a kapunkban kötött ki. 

Bár a helyzeteket nézve a második játékrész lehetett volna döntetlen is, a labdabirtoklás, és az első 45 perc alapján ellenfelünk jobbnak bizonyult, és megérdemelten vitte el a három pontot Csepelről.

Szent Mihály – Astra-Alef HFC 5-3 (5-1) jegyzőkönyv
g: Bali Cintia (18.), Dobák Szabina (58., 67.)

Vasárnap két mérkőzésen is pályára lépett csapatunk az U19-es bajnokságban. A dél-keleti találkozó kezdődött időben hamarabb, lányaink Székkutason léptek pályára a Szent Mihály együttese ellen. Sajnos a mérkőzés már az első játékrészben eldőlni látszott, hiszen négygólos előnyre tett szert a szegedi csapat. Pedig jól indult lányaink számára a meccs, hiszen a 18. percben Bali Cintia góljával még Abonyi Péter csapata vezetett. Három perccel később kiegyenlített a hazai csapat, sőt tíz minutummal később a vezetést is megszerezte, és a szünetig ötször vették be Dora Viktória kapuját. A második játékrészben nagyon igyekezett csapatunk kozmetikázni az eredményen, ez sikerült is, hiszen Dobák Szabina két találatával felzárkóztunk két gólra, de több találat már nem született, így 5-3-ra a szegedi együttes nyerte meg a mérkőzést.

Astra-Alef HFC – Nyergesújfalu SE 0-7 (0-2) jegyzőkönyv

A közép-keleti csoportban lányaink a Nyergesújfalu együttesét fogadták Csepelen. Ellenfelünk nagyon szép mérleggel büszkélkedhet, hiszen negy forduló alatt mindössze két pontot vesztettek, azt is a Dorog elleni mérkőzésen, ahol döntetlenre végződött a találkozó. Az eddigi tapasztalatok, és eredmények alapján talán mondhatjuk, hogy a közép-keleti csoport első helyéért komoly küzdelmet fog vívni egymással ez a két csapat, bár addig még rengeteg mérkőzést játszanak majd egymással a klubok. Lányaink az eddigi eredmények miatt talán kevesebb hittel vágtak neki a találkozónak, annál nagyobb meglepetést okoztak talán saját maguknak is -de ellenfelüknek biztosan-, hiszen nagyon jól tartották magukat a fizikailag is erősebb nyergesúfalui lányokkal szemben. Bár viszonylag hamar (5. perc) megszerezték a vezetést a vendégek, lányaink egy pillanatra sem adták fel, sőt szép támadásokat is sikerült vezetniük ellenfelük kapujára. A nagy küzdelem azt eredményezte, hogy az első játékrészben csak két gólt tudott szerezni a Nyergesújfalu csapata, de a második félidőben sajnos Katona Vandát nem tudták tartani védőink, négyszer vette be Gagyi Zsófia kapuját, a hetedik találatban pedig az előkészítő szerepét vállalta magára.
Lányaink minden dicséretet megérdemelnek, mert nagyot küzdöttek, bár gólt még mindig nem sikerült szerezniük, de ilyen játékkal, talán a következő mérkőzésen megtörik majd a jég, és akár pontot is tudnak szerezni aktuális ellenfelük ellen.

 

Hajrá lányok!

 

Vélemény, hozzászólás?