Remekül sikerült felnőtt futsal csapatunk őszi szezonja

NBI-es futsal csapatunk a nyáron teljesen átalakult, a jelenleg sérült Godvár Katalin kivételével egy játékos sem maradt az előző keretből, így gyakorlatilag teljesen új csapatot kellett építenie Dombó Jánosnak. Az igazolások remekül sikerültek, hiszen Benkő Mónika, Szennai Adrienn, Beke Adrienn, Hargas Annamária, Varga Adél, Vígh Renáta, Mátyás Noémi, Mogyorósi Zsuzsanna, Ganczer Hajnalka, valamint Urbán Anett, Csizi Fanni, Dorner Dóra is amellett döntött, hogy ebben a szezonban Astrás mezben lép pályára.
Az, hogy milyen erősségű ez az együttes, tulajdonképpen már az első bajnokin megmutatkozott, hiszen 4-4-es döntetlent sikerült elérni a bajnokság nagy esélyesének kikiáltott TFSE ellen. A második fordulóban ugyan fordulatos mérkőzésen Debrecenben vereséget szenvedett a csapat (4-3), de az ezután következő négy mérkőzését magabiztosan nyerte. Pontosabban hármat, mert a Szekszárd elleni mérkőzést játék nélkül kapta meg csapatunk, miután ellenfelünk nem utazott el a találkozóra. (Astra-Vénusz 4-3, Gyula-Astra 1-3, Astra-Tolna 4-0, Astra-Szekszárd 3-0). A 7. fordulóban a tavalyi bajnok, de több kulcsjátékosát elvesztő Hajdúböszörmény együttese volt az ellenfél, és bár csapatunk volt a találkozó esélyese, rengeteg helyzet maradt ki, így  3-3-as döntetlennel zártak lányaink.
A HTE elleni döntetlen után viszont szinte taroltak Varga Adélék, hiszen remek formában, nagy fizikai fölénnyel, szép játékkal legyőzték a TFSE-t 4-2-re, majd a DEAC-ot 6-2-re, illetve a Miskolci Vénusz együttesét 9-1-re. Az utolsó őszi fordulót a Gyulai Amazonok ellen tavaszra halasztották, így tulajdonképpen a TFSE-DEAC találkozó eredményétől függött, hogy sikerül-e a téli szünetet az első helyen zárni. Sikerült, hiszen 6-1-re nyert a TF, és így hiába játszott csapatunk kevesebb mérkőzést, gólaránnyal így is az első helyről várják a lányok a januári folytatást.
Nagy utat tett meg a csapat öt hónap alatt, rengeteget dolgoztak azért a lányok, hogy a csapat mondhatni szinte tökéletes szezont zárjon. Azért is mondhatjuk tökéletesnek, mert ha a tavalyi utolsó őszi forduló után megnézzük a tabellát, (akkor a 10. forduló után mehettek téli szünetre a csapatok) akkor láthatjuk, hogy bár ott is az élen álltak Dombó János lányai, de csak 19 pontjuk volt, 37 rúgott, és 27 kapott góllal. Most a 10. forduló után 23 pontja van csapatunknak, 43 gólt szereztek a lányok, és csak 20-at kaptak

A házi góllövőlista élén Beke Adrienn áll 13 találattal, Varga Adél 7, Urbán Anett 6, Ganczer Hajnalka pedig öt gólt szerzett. Érdekesség, hogy kapusunk Hargas Annamária is feliratkozott a gólszerzők közé, két gól fűződik a nevéhez, ahogyan Szennai Adrienn is kétgólos. Rajtuk kívül pedig még Benkő Mónika (1), és Csizi Fanni(1), Mogyorósi Zsuzsanna (1), Mátyás Noémi (1), Vígh Renáta (1) volt eredményes.

A Női Futsal Magyar Kupában a legjobb nyolc között várja csapatunk a folytatást, ahol a négy közé jutásért a HTE lesz az ellenfél. A továbbjutás két mérkőzésen dől majd el, az elsőt január 19-én Hajdúböszörményben játsszák a csapatok. Amennyiben lányaink sikerrel veszik ezt az akadályt, akkor zsinórban nyolcadjára játszana csapatunk a Final Fourban, amely még egyik klubnak sem sikerült soha.

Vezetőedzőnk, Dombó János értékelése az őszi szezonról:
“Nehéz, és munkás féléven vagyunk túl, ahol azt gondolom, hogy sikerült a rövidtávú  céljainkat elérnünk, de nem dőlhetünk hátra, hiszen a bajnokság érdemi része gyakorlatilag csak most fog elkezdődni. Köszönöm minden játékosomnak, segítőmnek az áldozatos munkáját, és nagyon boldog, békés, és áldott karácsonyt kívánok mindenkinek.”

Lányaink hétfőn zárják az évet, de sok pihenő nem lesz, hiszen december 21-én még lesz egy “fellépésük” a Karácsonyi Fociparádén Szigetszentmiklóson, január 5-én pedig már újra bajnoki mérkőzés vár a lányokra, méghozzá a remek formában lévő Tolna otthonában.

 

 

Vélemény, hozzászólás?