Nagyító alatt az NBI-es csapat őszi szezonja

Tizenegy év után felnőtt csapatunk életében a 2019/2020-as szezon elején nagy változás következett be, hiszen Dombó János helyét a kispadon Nahóczky Attila vette át. Az ismerkedés a csapattal gördülékenyen, és viszonylag gyorsan ment, több nemzetközi felkészülési mérkőzés is igazolta, hogy jó úton haladnak lányaink. Az új játékosok, Erdész Fanni, Fábián Dóra, Káli Zsuzsanna , illetve az ötödik műtétje után felépült  Király Bianka is hamar beilleszkedett csapatunkba, kíváncsian várta tehát mindenki az őszi rajtot, ahol a DVTK volt az első ellenfél.
A sorsolás mondhatni nem igazán volt kedvező NBI-es csapatunk számára, hiszen rögtön az előző bajnokság bronzérmesével kellett összecsapni, majd a Haladás-Viktória érkezett Üllőre, a harmadik meccsen pedig az ezüstérmes MTK vendége volt csapatunk. Bár a játék nem működött rosszul, sajnos mindhárom mérkőzés vereséggel végződött. (DVTK-Astra 2-0, Astra-Haladás Viktória 0-3, MTK-Astra 5-0)
A 4. fordulóban a Kelen SC legyőzésével (Astra-Kelen 3-0) aztán megtört a jég, bár egy Ferencváros elleni vereség (FTC-Astra 3-0) még becsúszott az 5. fordulóban, de mindenképpen a Kelen meccs volt az, ahol elkezdődött egy jó széria. A 6.(Szent Mihály-Astra 0-1), 7.(Astra-ETO 1-0), és a 8. fordulóban is győzött csapatunk, ráadásul a 8. fordulóban a DVTK-t sikerült 2-1-re legyőzni, ami mindenképpen bravúrnak számított. A 9. fordulóban 2-2-es döntetlent játszottak lányaink a Viktóriával, ráadásul Szombathelyen,  igaz csak az utolsó pillanatokban sikerült egyenlíteni, de a játék képe alapján egy győzelem is benne lehetett volna a találkozóban. Szombathelyről pontot elhozni egyik csapatnak sem egyszerű, a Ferencváros is hagyott korábban pontot a Király Sportlétesítményben, így tehát ez az egy pont is sikernek számított. Az utolsó három őszi találkozón az MTK, a Ferencváros, és a Kelen SC várt csapatunkra, ment a számolgatás, szerettek volna a lányok meglepetést okozni, (amely egyébként a Ferencváros ellen majdnem sikerült is), végül a három mérkőzésből három pontot sikerült szerezni (Kelen SC-Astra 1-4).

A 12. forduló után csapatunk 16 ponttal az 5. helyről várja a tavaszi folytatást, amely nagyon is kedvező a továbbiakat illetően, hiszen csak két pontra vannak lányaink a negyedik helyezett Haladás-Viktóriától. Kis érdekesség, hogy a tavalyi pontvadászat őszi szezonjának végén a tabella sorrendje pontosan ugyanígy alakult, de a megszerzett pontok tekintetében teljesen máshogy nézett ki. Tavaly a Ferencváros már itt lényeges előnyre tett szert Az MTK együttesével szemben (8 pont), illetve a harmadik pozícióban álló DVTK-tól is “meglépett” 14 ponttal. Most mindhárom együttes 28 pontos, és jelentős az előnyük (10 pont) a negyedik helyezett Haladással szemben, akikkel ahogy tavaly is, most is van esélye csapatunknak megmérkőzni a negyedik helyért. Tavaly 1 pont volt a különbség a csapatok között, most kettő, de ez egyáltalán nem behozhatatlan hátrány

Ha kicsit statisztikaira vesszük az irányt az őszi szezonról, akkor elmondhatjuk, hogy míg tavaly féltávnál 18 pontot ért el a csapat (17 rúgott, és 18 kapott góllal), most 16 pontnál járnak a lányok, tizennégyszer találtak az ellenfelek kapujába, és 23 gólt kaptak. 16 játékos lépett pályára NBI-es csapatunkban, és egyre több fiatal játékos kerül a felnőtt keret közelébe, hiszen U19-es játékosaink Lipkovics Gréta, Kubitsch Eszter, is többször volt kerettag az őszi fordulókban. A házi góllövőlistánkat Dikanová Dominika vezeti 6 találattal, ami azért is érdekes, mert a 2013/2014-es bajnoki szezontól nézve Dolly sosem volt ilyen eredményes egyik nagypályás szezonban sem, és még csak féltávnál vagyunk. Egyébként az Instat elemzések alapján is Dikanová “Dolly” Dominika volt csapatunk legjobbja ősszel. 

Sipos Lilla 4 gólos, rajta kívül pedig Gelb Mónika (2), Krascsenics Petra (1), és Vidovenyecz Anna (1) szerzett még gólt.

Sipos Lilla, Véninger Tünde, és Dikanová Dominika mindegyik Jet-Sol Liga találkozót végigjátszotta.

A Magyar Kupáról még nem esett szó, pedig lányaink, már a legjobb nyolc között várják a folytatást. A négy közé jutásért majd az ETO lesz az ellenfél, és úgy gondoljuk, hogy 2020-ban nagy esélye van csapatunknak a legjobb négybe kerülnie!

Honlapunk értékelése után következzen vezetőedzőnk, Nahóczky Attila értékelése:

“A nyáron elkezdett munkát sajnos sérülések, és egyéb problémák nehezítették,ami miatt a bajnokság első fele nem úgy sikerült,ahogy szerettük volna,ráadásul az első 4 mérkőzésünk a tavaly előttünk végzett csapatok ellen volt, és ebből három idegenben. Viszont innentől kezdve jöttek a győzelmek, és a bajnokság végére olyan pozícióba kerültünk, ami bizakodásra adhat okot a tavaszi folytatásra.”

A lányok jelenleg a jól megérdemelt pihenőjüket töltik, bár az évet majd csak hétfőn zárja le csapatunk. Az edzések január elején kezdődnek, és az első megmérettetésre már január 11-12-én sor kerül, hiszen csapatunk a Jet-Sol teremtorna résztvevőjeként Szigetszentmiklóson lép majd pályára.

 

Vélemény, hozzászólás?