Bosszantó vereség

Szent Mihály – Astra-Alef HFC 2-1(1-1)
g: Mocsári Nikolett (20.), Kőrösi Anna (77.) ill. Kubitsch Eszter (21.)
piroslap: Nádudvari Anna (74.)

U19-es csapatunk a második tavaszi bajnoki találkozóját Szegeden játszotta a Szent Mihály együttese ellen.  Lányaink szerették volna, ha a szombati úgymond “visszavágó” mérkőzés máshogy alakul, mint az őszi meccs, amikor is nagy arányú labdabirtoklást produkált csapatunk, több helyzete is lányainknak volt, de akkor a szegedi együttes győzött. 

Sajnos ez most sem volt másként, hiába a magas (kb 80-20 százalékos)  labdabirtoklási arány, egyszerűen nem sikerült ellenfelünk kapujába találni. Pontosabban sikerült, de akkor már 1-0-ra vezetett a Szent Mihály, és az egyenlítés előtt, és után is rengeteg lehetőséget, helyzetet puskázott el a csapat. A szünetben 1-1 volt az állás, és bár a második félidőben még jobban akartak a lányok, továbbra sem sikerült gólt elérni. Nagy nyomást helyezett csapatunk ellenfelére, és körülbelül a 60. percben Kubitsch Eszter ugyan bevette a szegedi kaput, de a gólt nem adta meg a játékvezető, mert lest jelzett az asszisztens, ami egyébként gyakran előfordult a mérkőzés folyamán, és nem vagyunk benne biztosak, hogy Kubitsch Eszter gólját valóban lesállás előzte volna meg. ( és nem csak ennél éreztük ezt ) A mérkőzés vége előtt 25 perccel már tényleg mindent egy lapra feltéve támadott csapatunk, nagyon szerettek volna győzni a lányok, és talán éppen ezért történt, hogy a 77. percben egy kontratámadást nem tudott levédekezni csapatunk, és ebből megszerezte a vezetést a szegedi együttes. (2-1)

Az sem segítette a véghajrában csapatunk dolgát, hogy a 74. percben Nádudvari Annát “beszédért” kiállították, tehát az utolsó 15 percben emberhátrányban kellett futballoznia a lányoknak, és még így is inkább a mieink támadtak, és irányították a játékot..

Nem először fordult elő csapatunkkal, hogy jobban játszott, mint ellenfele, mégsem sikerül győzni, pedig a játék képe alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy három pontot ajándékozott csapatunk -most éppen- a Szent Mihálynak, sőt még a döntetlen is inkább ellenfelünknek lett volna kellemes..
Sajnos csak magunkat ostorozhatjuk emiatt, hiszen ellenfelünk nyert, gratulálunk nekik, mert helyzetkihasználásban jobbak voltak csapatunknál, és ezzel meg is nyerték a találkozót. A lányoknak pedig jobban kell koncentrálni a gólhelyzeteknél, illetve lehetőségeknél,  és akkor nem lesz kérdés, hogy az ilyen találkozón ki tudja “hazavinni” a három pontot.

Most egy ideig nem lesz honlapunkon utánpótlás-mérkőzés beszámoló, a következő hetekben a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a mérkőzések, és az edzések is szünetelnek klubunknál.

Reméljük, hogy nem tart majd sokáig a kényszerszünet.

 

Vélemény, hozzászólás?