Hatgólos győzelem a Vasas Akadémia ellen!

U19 Kiemelt csoport 1. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Vasas Akadémia 6-0 (3-0)
g: Király Zsófia (11., 29.), Hári Kata (14., 85.), Deme Petra 75., Skultéty Tamara (90.)

Astra-Alef HFC-Üllő: Török Noémi – Harsányi Alexandra, Szennai Tímea, Fehér Anna, Nádudvari Anna (Deme Petra 55.) – Király Zsófia, Gyolcsos Gyöngyi (Fejér Zsuzsanna 79.), Hári Kata – Godzsa Ivett (Brázovics Evelin 45.), Kubitsch Eszter, Skultéty Tamara
Edző: Korcsogh Orsolya

Vasas Akadémia: Szabó Anett – Kriskó Lili (Juhász Júlia 71.), Rabatin Zsófia, Hegedűs Klaudia, Berliner Klaudia, Kardos Dóra (Molnár Dorina 62.), Major Fanni (Patonay Katalin 89.), Virág Anna (Lévay Jella 89.), Hlavacska Mária (Biros Kamilla 66.), Kiss Evelin, Balogh Katalin (Rabb Liliána 62.)
Edző: Sütő Krisztián

Az elmúlt hétvégén az U19-es bajnokság kiemelt csoportjának küzdelmei is megkezdődtek. Csapatunk a kiemelt csoportban újonc Vasas együttesét fogadta Csepelen. 

A mérkőzés esélyeseként lányaink birtokolták többet a labdát, és alakítottak ki helyzeteket ellenfelük kapuja előtt. A gólra a 11. percig kellett várni, ekkor egy szöglet után Király Zsófia talált a Vasas kapujába, majd 14 perccel később Hári Kata lőtt 16 méterről a bal felső sarokba. A 29. percben ismét Király Zsófi villant egy sarokrúgást követően, ezúttal fejjel vette be ellenfelünk kapuját. Bár az első játékrészben három gólt sikerült szerezni, ennél több találat is születhetett volna, ha az utolsó passzoknál, illetve ziccer helyzetben koncetráltabbak a játékosok.

A második játékrészben sem változott a játék képe, ebben a 45 percben is rengeteg lehetősége volt játékosainknak a gólszerzésre, de a legtöbb esetben nem hoztak jó döntést a lányok. Három gólt végül sikerült szerezni, a 75. percben Deme Petra, a 85. percben Hári Kata, a 90. percben pedig Skultéty Tamara volt eredményes.

A 6-0-ás győzelem szép kezdés a csapattól, különösen pozitív az, hogy rengeteg helyzetet sikerült kialakítani, de a pontos befejezéseket még gyakorolni kell a lányoknak.

A bajnokság második fordulójában Veszprémbe utaznak a lányok, ahol a szintén kiemelt csoportban újonc Veszprém FC csapatával mérkőznek meg. Ellenfelünk a Budaörs ellen 2-2-es döntetlennel kezdte a 2020/2021-es szezont.

Vélemény, hozzászólás?