Legyőztük a Haladás-Viktóriát!

Astra-Alef HFC-Üllő – Haladás Viktória 2-0 (1-0)

g: Sipos Lilla (11.), Gelb Mónika (65.)

sárga lap: Rozmis Gabriella (62.), Gelb Mónika (57.), Erdész Fanni (85.), Dikanová Dominika (42.) ill. Hajba Jázmin (58.), Harsányi Andrea (19.)

Astra-Alef HFC-Üllő: Török Noémi – Rozmis Gabriella, Vidács Krisztina, Véninger Tünde, Csizi Fanni – Erdész Fanni, Rácz Zsófia – Dikanová Dominika (Vicsek Nóra 65.), Sipos Lilla, Szakonyi Emese ( Vidovenyecz Anna 68.) – Gelb Mónika ( Nádudvari Anna 88.)
Edző: Szász Ferenc

Haladás-Viktória: Bíró Barbara – Németh Zsófia (Kovács Virág 55.), Fördős Beatrix, Szil Tünde, Herczeg Andrea, Jánosi Ninetta, Horti Boglárka, Hajba Jázmin, Harsányi Andrea, Balogh Henrietta, Németh Adél (Németh Mirtill 84.)
Edző: Szabados György

A Simple Női Liga második fordulójában felnőtt csapatunk a Haladás-Viktória együttesét fogadta Üllőn. Klubunk kapcsolata Üllővel a nyáron megerősödött, így a kezdőrúgást Kissné Szabó Katalin polgármester asszony végezhette el. 

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, ellenfelünk letámadással próbálta megzavarni csapatunk labdakihozatalait, amely nagyrészt sikerült is, jó pár labdát tudtak szerezni a szombathelyi lányok csapatunk térfelén. A védelmünk azonban jól zárt,  Török Noéminek különösebb dolga nem akadt a kapuban. A vezető gólra 11 percet kellett várni, ekkor Sipos Lilla kapott egy hosszú indítást a bal oldalon, melyet a kapujából kiinduló Bíró Barbara fölött a hálóba emelt. Az első félidőben ezután inkább a mezőnyben folyt harc a pályán, egyik csapat sem mert nagyobb teret adni a másiknak, így akadtak ugyan lehetőségek mindkét együttes előtt, de ebben a félidőben gólhelyzetet már nem láthattak az egyébként szép számban kilátogató szurkolók.

A második játékrészt csapatunk kezdte aktívabban, mitöbb a 65. percben ismét Sipos Lilla villant: a bal oldalról kissé kiszorított helyzetből lőtt kapura, melyet Bíró Barbara még védeni tudott, de a labdát az éppen középen érkező Gelb Mónika elé ütötte, aki nem hibázott, így kétgólosra nőtt lányaink előnye.

A mérkőzésből 25 perc volt még hátra, de hiába igyekeztek a vendégek letámadással, vagy felívelésekkel helyzetbe kerülni, ez nem sikerült. Sőt, inkább csapatunk előtt adódott még lehetőség, de nem tudtak vele élni a lányok, így maradt a 2-0 a végére. 

Szász Ferenc csapata két forduló után 100%-os, hat ponttal a harmadik helyet foglalja el a tabellán. 

Jövő héten az ugyancsak 100%-os Ferencváros lesz az ellenfél, mely a két forduló alatt 15 gólt szerzett aktuális ellenfelei ellen, és ezzel vezeti a bajnokság tabelláját.

Vélemény, hozzászólás?