A Haladás-Viktória ellen is győzött az U19🤩

U19 kiemelt csoport 5. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Haladás-Viktória 3-0 (1-0)
g: Skultéty Tamara (17.), Kubitsch Eszter (51.,59.)
jegyzőkönyv

U19-es csapatunk csütörtökön délután előrehozott mérkőzésen fogadta a Haladás-Viktória együttesét a CSHC Sporttelepen. A lányok remekül kezdték az őszi szezont, a Vasas, a Veszprém, a Ferencváros, illetve az MTK legyőzése után 100%-os mérleggel várták a szintén jó erőkből álló szombathelyi lányokat. 

A mérkőzés jól indult csapatunk számára, hiszen a kezdősípszótól kezdve dominálni tudtak a lányok és több támadást is sikerült vezetni ellenfelünk kapujára. Az első gólra 17 percet kellett várni, ekkor Skultéty Tamara⚽️emelt körülbelül 16 méterről a szombathelyi kapuba. Bár több gól már nem született ebben a játékrészben, mindkét együttesnek lett volna lehetősége még a gólszerzésre, de vagy nem céloztak jól a lányok, vagy csapatunk esetében Török Noémi🥅 védett, aki továbbra is szerette volna megtartani 100%-os mérlegét a kapott gólokat tekintve, így nem is tudták bevenni kapuját sem az első félidőben, sem az egész mérkőzést tekintve. A második 45 perc tulajdonképpen úgy indult, ahogyan az első, de ebben a játékrészben mondhatni még jobban dominált csapatunk mint az elsőben, így több helyzet, illetve lehetőség is adódott lányaink előtt. Ebből Kubitsch Eszter⚽️ tudott kihasználni kettőt is az 51., illetve az 59. percben. Eszter nagyon okos gólokat szerzett, mindkétszer átemelte a kicsit kint álló kapus felett a labdát. 

Ismét győztek tehát U19-es lányaink a kiemelt csoportban, öt mérkőzést nyertek meg  a lányok kapott gól nélkül, mely dicséri mind a védekezést, mind pedig a kapuban Török Noémit, aki nagyon koncentráltan, és magabiztosan védi csapatunk kapuját az első forduló óta. Igaz ez a mezőnyjátékosokra is, akik igyekeznek 100%-ot nyújtani minden találkozón és a sikerekhez nagyban hozzájárul az is, hogy a lányoknak remek a hozzáállásuk, motiváltak, szinte minden edzésen részt vesz mindenki a csapatból. Reméljük, hogy ez csak a kezdet, és a lányok tudják majd folytatni ezt a remek szereplést, hiszen még nagyon sok jó csapat vár rájuk, ahogyan a Haladás-Viktória is egy erős játékosokból álló együttes volt, hiszen keretükből többen szerepet kaptak már az NBI-es felnőtt csapatban is. 

Jól menetel tehát a csapat, és hogy hogyan látják ezt a játékosok “belülről” azt Skultéty Tamarától, Kubitsch Esztertől, és csapatunk kapitányától, Szennai Tímeatól kérdeztük:

🎤Skultéty Tamara:Kicsit több mint egy éve jöttem az Astrába és a kezdetektől azt éreztem, hogy nagyon összetartó a csapat. Igaz többen jöttek és mentek, de szerintem nagyon rugalmasan kezeltük a változásokat, és folyamatosan csak erősödtünk és fejlődtünk, aminek az eredményét most a meccseken tapasztalhatjuk is. A legfontosabb eredmény amit véleményem szerint el tudtunk érni az előző szezon óta – ami most a Haladás-Viktoria meccsen is sikerült-, hogy nem vesszük át automatikusan a másik csapat játék tempóját és hozzáállását, sőt sok esetben mi dominálunk és adjuk meg a játék ritmusát. Hatalmas öröm mindannyiunk számára az elért eredmény, amiért valóban rengeteget küzdöttünk. Nem titkolt célunk, hogy alázatosan mégis magabiztosan továbbra is megőrizzük a dobogón a helyünket.”

🎤Kubitsch Eszter: “Mindig boldoggá tesz, ha góllal tudom segíteni a csapatomat, de ez a két gól most még többet jelentett számomra. Az utóbbi időben nem tudtam hozni azt a teljesítményt, amit várnék magamtól, viszont úgy érzem, hogy ez a két gól most erőt adott nekem. Nagyon büszke vagyok a csapatra,  mivel 5/5 nyert meccsel, és kapott gól nélkül állunk a dobogó élén. Mi nem olyan csapat vagyunk, akik elbízzák magukat, de mostmár egyértelműen a dobogó a cél számunkra, szóval biztos vagyok benne, hogy ezek után is mindenki maximálisan oda fogja tenni magát az edzéseken, és a meccseken is egyaránt.”

🎤Szennai Tímea:Szerintem ezen a meccsen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Összeszedettek voltunk, és a mérkőzés nagy részében a mi akartunk érvényesült. A félidő után úgy mentünk ki az öltözőből, hogy ez a meccs rajtunk múlik és mi eldöntöttük, hogy nyerni fogunk, nem szeretnénk megszakítani a győzelmi sorozatunkat. Az előző mérkőzések is nagy meccsek voltak, és hatalmas boldogság, hogy minden eddigi meccset győztesen es kapott gól nélkül tudhatunk. Ez a csapatnak adott egy kis önbizalmat és lendületet a következő találkozókra.”

Bravó lányok! Gratulálunk!💪

A lányok a következő mérkőzésüket jövő héten csütörtökön játsszák majd a Budaörs együttese ellen!

Vélemény, hozzászólás?