Döntetlen Győrben!

U19 Kiemelt csoport 6. forduló

ETO FC Győr – Astra-Alef HFC-Üllő 1-1 (1-0)
g:Süveges Hanna (34.) ill. Kirchner Anna (90.)

Jegyzőkönyv

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban ma Győrben vendégeskedett az ETO-nál. A zöld-fehér együttes az első öt fordulóban remekül szerepelt, hiszen csak a DLA együttesétől kaptak ki, a többi talákozójukat magabiztosan nyerték meg. Csapatunk a Budaörs csapatától vereséget szenvedett az elmúlt héten, ráadásul néhány poszton változtatni is kellett, ami cseppet sem könnyítette meg lányaink dolgát.

A mérkőzést az ETO kezdte jobban, többet birtokolták a labdát, és veszélyes támadásokat is vezettek csapatunk kapujára. Többször is Török Noéminek kellett bravúrral hárítania, vagy éppen akadt olyan is, hogy Szennai Tímeának kellett a gólvonal elől tisztáznia. Már éppen kezdett csapatunk “megérkezni”  a mérkőzésbe, amikor a 34. percben egy beívelés után megszerezte a vezetést az ETO. Bár harminc percet adtunk ellenfelünknek, és ezalatt eldönthették volna a találkozó sorsát, nem tették…a félidő utolsó 15 perce pedig csapatunké volt, és ha az előbb azt írtuk, hogy az ETO eldönthette volna a meccset, akkor ebben a 15 percben ha eldönteni a meccset nem is, de egyenlíteni biztosan tudtak volna lányaink, ha kicsit pontosabbak, sőt, akár vezethettek is volna.

A második játékrészben már változott a játék képe. Komoly mezőnyharc folyt a pályán, és igazából mindkét csapatban benne volt a veszély a gólszerzésre, de ezek leginkább lehetőségek voltak, melyek az utolsó passzok előtt rendre elhaltak. Lányaink talán egy kicsivel többet birtokolták a labdát mint ellenfelük, és míg csapatunk próbálta feltörni az ETO védelmét, a zöld-fehérek kontrákkal próbálkoztak. A közös az volt a két csapat játékában, hogy lövésig ebben a félidőben kevésbé jutott el mindkét együttes. 

A 73. percben csapatunk szerkezetet váltott, és a pontszerzés reményében átállt három védős játékra, plusz egy támadót előre küldve. Ez jó döntésnek bizonyult még akkor is, ha benne volt a rizikófaktor, de ezzel kicsit megosztottuk ellenfelünk védőinek a figyelmét. Ebből született az egyenlítő találat tulajdonképpen a 90. percben. A jobb oldalról beadott labdára középen többen is érkeztek, és bár az első lövés még kipattant egy védőről, de pontosan Kirchner Anna elé,  aki nem hibázott, és a kapu bal oldalába emelte a labdát!

A játékvezető pár perces hosszabbítás után lefújta a mérkőzést, így a csapatok osztoztak a pontokon. 

Érdekes volt ez a találkozó, hiszen el kell ismerni, hogy első 30 percben az ETO-s lányok közelebb álltak a győzelemhez, de az első 45 perc vége, és a második félidő alapján már a döntetlen talán valóban igazságosabb eredménynek tűnik, mégpedig azért, mert lányaink egyetlen percre sem adták fel hogy gólt szerezzenek, és a második félidőben talán ezt jobban is akarták, mint ellenfelük.

Egy jó ellenfél ellen sikerült pontot szerezni idegenben, ami nagyon fontos, hiszen ebben a bajnokságban rengeteg jó csapat van, és úgy tűnik, hogy több esetben az éppen aznapi teljesítmény, vagy forma dönti el sok találkozó sorsát.

A következő fordulóban lányaink a Szent Mihály csapatát fogadják majd a Szentmiklósi úton.

Hajrá Astra!

Vélemény, hozzászólás?