Nem sokon múlt a pontszerzés

7. forduló

MTK Hungária FC – Astra-Alef HFC-Üllő 3-2 (1-2)
⚽️ Legendás Lora (37.), Szemán-Tóth Barbara (67.), Melissa Cremer (90.) ill., Szakonyi Emese (15., 28.)

Felnőtt csapatunk vasárnap a Simple Női Liga 7. fordulójában az MTK együttesénél vendégeskedett a BKV Előre Stadionban. 

A mérkőzésen bátran, szervezetten kezdett csapatunk, és letámadta a kék-fehéreket. Labdabirtoklásban inkább az MTK dominált, de veszélyes helyzetekig nem tudott eljutni, sőt a védelem mögé kerülni sem sikerült nekik, ezért inkább távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezeket Farkas Katalin könnyen hárította. Ezzel szemben lányaink bátran indultak el a labdaszerzések után, szebbnél szebb labdakihozatalokat is láthattak csapatunktól a kilátogató szurkolók, de egészen a 15. percig Szőcs Rékának sem akadt különösebb dolga. A 15. percben viszont Szakonyi Emese indult meg a pálya tengelyében, és jó 30 méternél úgy döntött, hogy megpróbálja kapura ívelni a labdát. A döntés jónak bizonyult, hiszen Szőcs Réka nem állt a kapuban, az ívelt labdát pedig már nem érhette el, így 1-0-ra vezetett csapatunk. Remek helyzetfelismerés, és pontos kivitelezés volt Szakonyi Emese részéről ez a találat, és bár ez sem volt “csúnya gól”, a második találatát talán még szebbnek mondhatjuk. A mérkőzés 28. percében Sipos Lilla indította csapatunk gyors támadóját, aki 18 méterről 1 pattanás után gyönyörű gólt akasztott Szőcs Réka kapujába. Ezzel a két szépségdíjas találattal 2-0-ra vezettek már lányaink az MTK ellen.

Az első félidő hátralévő 17 percében sem nagyon tudta csapatunkra erőltetni akaratát ellenfelünk, talán nem is volt teljesen benne a szépítő gól ebben a periódusban, de mégis sikerült nekik. A 37. percben egyetlen védelmi “kihagyást” büntetett is az MTK, így 2-1-es Astra vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészben ellenfelünk magasabb “sebességi fokozatba” kapcsolt, de védelmünk és Farkas Katalin eszén nagyon sokáig nem sikerült túljárni. A távoli lövések nem sikerültek jól az MTK részéről, az indításokat pedig az utolsó pillanatokban mindig sikerült tisztázni, így nagyon nagy helyzetet nem alakítottak ki a kék-fehérek. Jól védekeztek a lányok, nehéz volt rést találni a védelmükön. A 67. percben viszont egy sarokrúgást követően már nem tudott csapatunk tisztázni, és Szemán-Tóth Barbarának sikerült az egyenlítés. Ezután már nagyon beszorult csapatunk a saját kapuja elé, igyekeztek a lányok, hogy legalább egy pontot még el tudjanak vinni az MTK otthonából, de nem sikerült… A 90. percben egy beadás után Melissa Cremer tudott fejelni, és bár ezt még Farkas Katalin bravúrral védte, a kipattanónál már nem volt esélye, így az MTK otthon tartotta a három pontot.

Az MTK otthonában 3-2-es vereséget szenvedni nem szégyen, bár 0-2 után mégis bosszantó, hogy nem sikerült legalább egy pontot elcsenni ellenfelünktől.

Az első kör véget ért a bajnokságban, amelyet csapatunk a negyedik helyen zárt 13 ponttal, de ugyancsak 13 pontja van a DVTK-nak is, mely csak jobb gólkülönbségével előzi meg lányainkat.  A tabellát a 7. forduló után az MTK vezeti 18 ponttal, a Ferencváros 17 ponttal a második. Ötödik a Haladás-Viktória 9 ponttal, őket a Szent Mihály csapata követi 6 szerzett ponttal. A hetedik helyen a Kelen, a nyolcadik pozícióban pedig az ETO áll.

📅A válogatott szünet miatt most ismét egy hét pihenő következik a Simple Női Ligában, legközelebb november elsején lép pályára csapatunk a sereghajtó ETO FC Győr ellen.

Hajrá Astra!💪

Foto: MTK

További képek a mérkőzésről IDE kattintva érhetőek el!

A mérkőzés összefoglalója

Vélemény, hozzászólás?