Nincs már veretlen csapat a kiemelt csoportban: legyőztük a Debrecent is!💪

U19 kiemelt csoport 9. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – DLA 2-0 (2-0)
⚽️Nádudvari Anna (18.), Skultéty Tamara (45.)

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban szombaton  a DLA együttesét fogadta Csepelen. A debreceni együttes nem vesztett még mérkőzést a bajnokságban, és a Puskás FC-vel is 2-2-es döntetlent játszottak, így tudtuk, hogy nem vár lányainkra könnyű találkozó, különösen úgy, hogy három napon belül ez volt csapatunk második rangadója.

Rangadónak megfelelő volt a játék képe is abban az értelemben mindenképpen, hogy mindkét csapat nagy lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe, és inkább a küzdelem dominált, mint a szép játék. Szó szerint harcoltak egymással a csapatok, és azért azt lehetett látni, hogy ellenfelünknél is több ügyes játékos van, ezért nem igazán lehetett volna megjósolni, hogy mi lesz a találkozó végeredménye. Az első játékrészben labdabirtoklásban inkább ellenfelünk dominált, lányainkon pedig eléggé érezhető volt a szerdai mérkőzés fáradtsága, így a koncentráció kicsit nehezebben ment, ennek következtében pedig elég sok rossz döntés született. Az akarati tényező azonban, – mint ahogy sok mérkőzésen – most sem volt kisebb mértékű, így többségben a mezőnyben folyt a játék a pályán.
A mérkőzés 18. percében szöglethez jutott csapatunk,  Nádudvari Anna pedig – aki egyébként a mezőny egyik legalacsonyabb játékosa volt –  remekül érkezett a beadásra, és befejelte első gólját csapatunknak! 1-0
A találat után kicsit magasabb sebességi fokozatra kapcsolt ellenfelünk, Török Noémi bravúrjaira is szükség volt ahhoz, hogy ne tudjanak egyenlíteni, de végül sikerült összehozniuk pár perccel később egy jogosan megítélt büntetőt. Török Noémi viszont ezt (is) nagy bravúrral hárította, és ez a védés egyébként egy nagyon fontos kulcspontja volt a találkozónak. A kihagyott büntető kicsit megtörte ellenfelünket, csapatunk pedig egyre többször jutott el a debreceni kapuig, és a lehetőségek közül végül a 45. percben Skultéty Tamarának sikerült egyet gólra váltani, így kétgólos előnnyel mehettek lányaink a szünetre.

A második játékrészben sokkal több lehetősége, sőt ziccere volt csapatunknak, mint a debreceni együttesnek. Továbbra is nagy küzdelem volt a pályán, de volt egy 20 perces időszak mikor lányainknak jobban ment a játék, és eldönthették volna a mérkőzés sorsát. Kubitsch Eszternek legalább ket óriási ziccere volt, de Harsányi Alexandra is 5 méterről gurított a kapu mellé ajtó-ablak helyzetben. Hári Katának is adódott lehetősége, aki egyébként nagyon aktív volt ezen a találkozón. 

Ellenfelünk nem tudott igazán nagy helyzeteket kialakítani, mert lányaink jól védekeztek, és Török Noémi is könnyedén húzta le az esetlegesen kapu irányába lőtt labdákat. A második félidőben nem született találat, csapatunk 2-0-ra megnyerte a találkozót, és továbbra is tartja pozícióját a dobogón.

📅Még két találkozó vár lányainkra az őszi szezonban, jövő héten vasárnap Hatvanban vendégeskednek a lányok, november végén pedig a Kelen SC együtteséhez látogatnak.

Ezek a találkozók sem lesznek könnyűek, és reméljük, hogy a lányok folytatják majd ezt a jó sorozatot!

Néhány játékosunk gondolatai a mérkőzésről:

Gyolcsos Gyöngyi: “Tudtuk, hogy egy nehéz meccs előtt állunk, hisz ellenfelünk szintén a tabella elején helyezkedik el. Úgy érzem, hogy nagyon egyben vagyunk csapatszinten és egyénileg is, illetve a pályán és azon kívül egyaránt. Az öltözőben és az edzéseken is nagyon jó hangulat van, természetesen utóbbin hatalmas munka is folyik. Ezt mutatják az eddig elért eredményeink. Óriási boldogság az egész csapat számára, amit eddig sikerült véghez vinnünk, amiért valóban rengeteget küzdöttünk és dolgoztunk. Mindenképpen szeretnénk ezt fokozni, a dobogón minél magasabb helyezést elérni. A szerdai Puskás FC elleni 4:0-s győzelmünk után magabiztosan érkeztünk meg erre a “rangadóra” is. Örülök, hogy sikerült itthon tartani ismét a három pontot.”

Brázovics Evelin: “Nem volt könnyű ellenfél a Debrecen, hajtottunk, küzdöttünk a győzelemért. Nehéz volt, mert már a második rangadónk volt a héten, és és kicsit fáradtabbnak éreztük magunkat, de ennek ellenére ismét sikerült a három pontot megszereznünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ennyire kitartóan és alázatosan megyünk előre hétről hétre. Remélem ez a sikersorozat nem szakad meg.”

 

Nádudvari Anna: “Mindkét csapatnak nagyon fontos volt ez a mérkőzés, így izgatottan vártuk hogy elkezdődjön, és bizonyítani tudjuk, hogy ott a helyünk a dobogón. A DLA is érezte, hogy jó lenne az elejen gólt szerezniük, igy próbáltak veszélyt teremteni a kapunk előtt. Kubitsch Eszti szöglete után sikerült gólt fejelnem, és ezzel szereztük meg a vezetést. Nagyon boldoggá tett ez a gól, és erőt adott a csapatnak a tovabbiakban. A második félidőben nagyot küzdöttünk, és ezzel sikerült itthon tartani a három pontot.”

Hajrá lányok! Csak így tovább!👏

Vélemény, hozzászólás?