U19 Győzelem jó játékkal!👏🤩

U19 kiemelt csoport 19. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – ETO FC Győr 3-2 (2-1)
g: Skultéty Tamara (10., 74.), Nádudvari Anna (41.) ill., Fülöp Helga (29.), Bódai Viktória (69.)

U19-es csapatunk az ETO FC Győr korosztályos együttesét fogadta ma Csepelen. A két csapat őszi mérkőzésén 1-1-es döntetlen született, azon a találkozón inkább az ETO dominált, most viszont inkább csapatunk játszott kezdeményzőbben, de így is kiélezett csatát vívott egymással a két csapat, és ezt az eredmény alakulása is jól mutatja. 

Lányaink szereztek vezetést a mérkőzés 10. percében, amikor Kubitsch Eszter lövése után a kapusról kipattanó labdát Skultéty Tamara váltotta gólra. A találat után nagyon erősen nyomott csapatunk, de hiába a mezőnyfölény, a helyzeteket nem sikerült gólra váltani, és a 29. percben ez meg is bosszulta magát, mert Fülöp Helga góljával egyenlíteni tudott a győri együttes. A gól inkább lányainkat késztette nagyobb erőbedobásra, így még a szünet előtt a 41. percben a sokadik szögletrúgásból sikerült gólt szerezni, Nádudvari Anna fejelt a hálóba. 

A szünet után “erősített” az ETO,  Bódai Viktória is beállt, melynek az lett a következménye, hogy a győri kontrák veszélyesebbé váltak, és ami kimaradt csapatunk részéről, azt az ETO, pontosabban Bódai nem hibázta el, így a 69. percben ismét döntetlenre álltak a felek.

Lányaink azonban ma nyerni szerettek volna, így továbbra is gyártották a helyzeteket, lehetőségeket, amelyből a 74. percben Skultéty Tamarának sikerült gólt szereznie, így 3-2-re megint csapatunk vezetett. Néhány perccel később ismét Bódai villant, de Török Noémi nagyot védett, így ez a helyzet kimaradt. 

Több gól már nem született, csapatunk a kialakított helyzetek tekintetében többet tett a mérkőzésen a győzelemért, így megérdemelten nyerte meg a találkozót!

Korcsogh Orsolya vezetőedző:” Nagyon jó mérkőzést játszottunk ma az ETO ellen, jól játszott a csapat, egy erős ellenfél ellen sikerült három pontot szerezni. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert végre sikerült “legyőznünk” Önmagunkat, és azt gondolom, hogy ez segített bennünket a mai győzelemhez. Remélem, hogy most már nem térünk le erről az útról, és minden mérkőzésen ilyen hozzáállással tudunk pályára lépni.”

Jövő héten a lányok a Szent Mihály együttese ellen lépnek majd pályára!

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

 

Vélemény, hozzászólás?