Húsvéti győzelem!

16.forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Haladás-Viktória 5-1 (1-1)
g: Szakonyi Emese (37.), Kós Petra (58.), Vidács Krisztina (67.), Vicsek Nóra (77.), Erdész Fanni (79.) ill., Herczeg Andrea (4.)

Csapatunk húsvét vasárnap fogadta a Haladás-Viktória együttesét Üllőn a Simple Női Liga 16. fordulójában. A mérkőzésen Szász Ferenc követte a “győztes csapaton ne változtass elvet” így a kezdőcsapat ugyanaz volt, mint a hétközi győztes kupameccsen a DVTK ellen: Farkas – Rozmis, Véninger, Csizi, Vidovenyecz – Vidács, Vicsek, Dikanová – Szakonyi, Kós, Sipos. Ennek ellenére nem indult jól számunkra a mérkőzés, hiszen a 4. percben a vendég Haladás-Viktória szerzett vezetést Herczeg Andrea találatával. Ezután a mérkőzés a góltól kicsit felpörgött, de leginkább a mezőnyben folyt a játék néhány lehetőséggel mindkét oldalon. Talán ebben a periódusban a Haladás együttese közelebb állt az újabb találathoz, mégis a 37. percben egy szögletrúgás után csapatunk tudott egyenlíteni, Szakonyi Emese fejelt a vendégek kapujába. Az első félidőben nem született több találat, 1-1-es döntetlennel vonalhattak szünetre a csapatok, és bár az első játékrészt talán pontozással ellenfelünk nyerte volna, csapatunk szimpatizánsainak nem volt miért izgulni. 

Ezt bizonyította a második félidő, ahol az 58.percben meg is szerezték lányaink a vezetést, Kós Petra szintén szögletrúgás után talált a hálóba, csak úgy, mint Vidács Krisztina aki a 67. percben fejjel vette be a Haladás kapuját, és ezzel már 3-1-re vezetett csapatunk. A játék képe teljesen megváltozott a második játékrészre, már szinte csak lányaink vezettek támadásokat, és alakítottak ki helyzeteket, lehetőségeket ellenfelük kapuja előtt. A 77. percben Vicsek Nóra növelte tovább csapatunk előnyét, majd két perccel később  Erdész Fanni tekert úgy 18 méterről gyönyörű gólt a hosszú felső sarokba, és ezzel már négy gólra nőtt a különbség. Akadtak még lehetőségek, amelyeknél csak egy kicsi hiányzott az újabb gólhoz, de több találat már nem született, így 5-1-re csapatunk nyerte meg a találkozót.

A következő mérkőzésre  az “A” válogatott programja miatt csak április 18-án kerül sor, amikor a Ferencváros együttesét fogadja csapatunk majd Üllőn.

Hajrá Astra!

Vélemény, hozzászólás?