U19 Negyedik hely a kiemelt csoportban

Egy héttel ezelőtt írtunk arról, hogy három leány utánpótlás csapatunknak már véget ért a 2020/2021-es szezon. A múlt héten befejezte a bajnokságot további két U19-es csapatunk is.

A közép-nyugati csoportba került U19-es csapatunknak nem volt könnyű dolga, hiszen talán mondhatjuk, hogy a három U19-es csapatunk közül a második legnehezebb csoportba kerültek a lányok. A csoportból a Szekszárdi UFC együttese kiemelkedett a mezőnyből, velük talán csak az ezüstérmes pozícióban végzett Paksi SE tudta felvenni a versenyt, de ők is csak egyszer tudták elvenni a három pontot a szekszárdi lányoktól. Az első három helyezett tehát nem is volt kérdés a csoportban (a 3.a Pécsi Sport csapata lett), de a többi csapat is erős játékerőt képviselt. Talán ebben a bajnokságban halasztott a legtöbbet csapatunk a vírushelyzet miatt, és többször sérülés is nehezítette a lányok dolgát. U16-os csapatunk játékosai is ebben a csoportban ismerkedtek leginkább az eggyel magasabb utánpótlás korosztállyal.A lányok a 8. helyen zárták a bajnokságot.

A kiemelt csoportban az ősz rendkívül jól sikerült a lányok számára. Gyakorlatilag egy vereséggel és egy döntetlennel hozták az őszi mérkőzéseket, úgy hogy az összes bajnokaspiráns ellen győzni tudtak! Tudtuk, hogy egy ilyen őszi mérleget nehéz lesz tavasszal megismételni, nagyon magasra tették a lécet a lányok, mondhatni a maximumot hozták ki az őszi szezonból. Télen és tavasszal ez nem sikerült ennyire jól, a vírus helyzet, és sérülés miatt játékost is vesztett csapatunk, és gyakorlatilag 13 játékossal kellett nekivágni a tavaszi hosszú menetelésnek. A helyzetet az sem segítette, hogy több mérkőzést halasztottak ellenfeleink, és aztán csapatunk is erre kényszerült a vírus miatt, így májusra felhalmozódtak a találkozók. Úgy alakult, hogy heti három, nagy többségben heti két mérkőzést játszottak le a lányok folyamatosan -májusban összesen kilenc találkozóra került sor-.. Bár ebben a periódusban jól pörögtek a lányok, és még jól is játszottak, de a helyzetek értékesítésével sok probléma akadt, és így több olyan mérkőzést vesztettek el, melyet tavasszal meg tudtak nyerni. Ősszel minden sikerült, tavasszal még  keményebben meg kell küzdeni minden pontért, és hiába játszottunk tavasszal sokkal jobban szinte minden mérkőzésen, ez eredményességben nem mutatkozott meg, pedig a helyzetek kialakításával nem volt probléma… Ezzel csapatunk magát hozta nehéz helyzetbe hiszen szépen lassan el kellett engedni a lányoknak a bajnoki cím gondolatát, és négy mérkőzéssel a vége előtt már azt is tudta csapatunk, hogy már csak a bronzérem az, amire lehet esély. A négy mérkőzés egyáltalán nem ígérkezett könnyű találkozónak, hiszen a Kelentől télen vereséget szenvedett a csapat, és bár a Haladás -Viktórát legyőzte, de most idegenbe kellett utazni ráadásul egy nappal a Kelen elleni mérkőzés után.(sem csapatunknak, sem ellenfelünknek nem volt más opciója, de játszani akartunk..) Ezután pedig a már ezüstérmes DLA, és végül a Szent Mihály együttese várt a lányokra.

A Kelen, és a Haladás ellen végül 1 pontot sikerült szerezni..nem szoktunk a játékvezetéssel foglalkozni, sőt, inkább csak azt említjük meg cikkjeinkben, ha nagyon jó játékvezetéssel találkozunk, és bár a Kelen ellen a döntetlen reálisnak mondható eredmény volt azon a napon, -még akkor is, ha egy gólunkat nem adták meg, és a mérkőzés végén két 100%-os ziccert hibáztunk el, vagy védett Böröcz Bettina -kinek hogy tetszik-,Szombathelyen úgy éreztük kivettek három pontot a lányok zsebéből..Itt már érlelődött a fejekben a gondolat, hogy ha jól játszunk, jobban akarunk, mint az ellenfél, és végre gólokat is szerzünk, de nem adják meg akkor mégis mit kéne még tennünk?

Menni kellett tovább, és bár csak néhány százaléknyi esély volt a bronzéremre, a lányok továbbra sem adták fel a harcot.. Debrecenbe edző nélkül kellett elutazni a csapatnak, és elképesztő nagyot harcoltak a lányok a három pontért, amit végül Hári Kata szabadrúgásból szerzett találatával meg is szereztek. Annak ellenére is nagyon küzdött a csapat, hogy már lehetett sejteni, – mivel számunkra kedvezőtlen eredmény született az ETO Puskás elleni találkozóján (3-1-re nyertek a győriek), -hogy valószínűleg nem lesz már esély a bronzéremre. Az utolsó, Szent-Mihály elleni mérkőzésre az éremszerzés szempontjából már tulajdonképpen tét nélkül érkezett a csapat, de azért mégis volt motiváció, hiszen több játékosunknak ez volt az utolsó mérkőzése az U19-es csapatban (felnőttek a lányok). Őket, valamint ezt a szezont is méltón akarták búcsúztatni a lányok. Győzött a csapat 7-0-ra, és mivel a Puskás Akadémia az MTK elleni találkozóját már nem engedte ki a kezéből, így a lányok a negyedik helyen zárták a szezon 54 ponttal ugyanúgy, ahogy az ETO is 54 ponttal lett harmadik, de a jobb gólkülönbség miatt az övék lett a bronzérem.

Nem mondjuk, hogy nem fáj, hiszen 1 pontocska, ami tulajdonképpen egyetlen egy gólon múlt bármelyik olyan találkozón, ahol nem sikerült pontot szerezni. Legalább négy ilyen mérkőzésünk volt, és bizony ennyin múlik egy érem sorsa. A sok kihagyott helyzetért mondhatni nagy árat fizetett a csapat, de a körülmények is mind-mind lányaink ellen játszottak, pedig az első öt helyen végzett csapat egymás elleni tabellája felettébb érdekes eredményt mutat. Egymás elleni pontok alapján a Puskásnak 16 pontja van, az Astrának is 16 pontja van, a DLA 10 pontos, az ETO 10 pontos, az MTK pedig 6 pontos…Az összpontszámot nézve pedig a Puskás, a DLA, és az MTK ellen nem állt ki a Haladás-Viktória csapata tavasszal, mely mérkőzést minden csapat megkapott három pontottal játék nélkül.. A bajnokságot a Puskás FC nyerte meg 65 ponttal, A DLA lett a második 60 ponttal. A kiemelt U19-es bajnokság góllövő listáján támadónk, Skultéty Tamara a harmadik helyen zárt 23 találattal, a legtöbb gólt a DLA csatára Urbán Viktória szerezte (35).

Egyelőre még nem vígasztal senkit sem az a tudat, hogy ebben a szezonban nagyon nagyot lépett előre a csapat, elképesztőt nyújtottak a lányok májusban szinte minden mérkőzésen, és inkább az számít igazán, hogy mennyit fejlődtünk csapatként, és egyénenként is. Talán majd a sors egyszer valahol visszaadja ezt az elvesztett érmet..

Vélemény, hozzászólás?