Győztünk Debrecenben

U19 Kiemelt csoport 22. forduló

DLA – Astra-Alef HFC 0-1 (0-1)
g: Hári Kata(16.)

A kiemelt U19-es csapatunk számára is véget ér lassan a szezon. Az utolsó előtti mérkőzésre a lányok a már ezüstérmes DLA otthonába utaztak.

A legutóbbi mérkőzéseken hiába játszott jól a csapat ez eredményességben nem mutatkozott meg, hiszen több alkalommal is pontot, pontokat hagytunk ott ellenfeleinknél a rengeteg kihagyott helyzetnek köszönhetően. A kérdés az volt, hogy ennek tudatában, hogy bár a meccseken többségén nagyon motivált volt a csapat, mégsem tudtak pontot szerezni a lányok, hogyan tudják magukat felszívni egy erős ellenfél ellen. Nehézség is akadt bőven természetesen, hogy ne lehessünk nyugodtak, csapatunk kapitánya Szennai Tímea sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, ahogy Fejér Zsuzsanna sem, akinek a Haladás-Viktória ellen -az utólagos vizsgálatok igazolták a legrosszabbat-, elszakadt a keresztszalagja, így hosszú kihagyás vár majd rá. A harmadik nehézség az volt, hogy edzőnk Korcsogh Orsolya sem tudott elutazni a találkozóra, és mivel a felnőtt csapatunk a bronzéremért küzdött aznap a DVTK-val, így edző nélkül utazott a csapat Debrecenbe. Pontosabban megbízott edzővel, hiszen csapatkapitányunk, Szennai Tímea vállalta, hogy vezeti a csapatot aznap.

A lányok túllépve a nehézségeken, csere nélkül, óriási elánnal győzni tudtak 1-0-ra Hári Kata szabadrúgásból szerzett találatával, ami óriási fegyvertény, hiszen évek óta nem sikerült elhozni pontot Debrecenből.

Szennai Tímea: “Talán elsőre kicsit megijedtem a feladattól, de mivel pontosan tudtam, hogy mit kell végrehajtania a csapatnak, így azért mondhatni sikerült hamar alkalmazkodnom ehhez a helyzethez. Büszke vagyok a lányokra, hogy ennyi nehézség mellett is motiváltan mentek nekl a mérkőzésnek, és mindent beleadtak ebbe a találkozóba. Bár a gólnál a szerencse is mellénk állt, de mostanában mondhatni amúgy is elhagyott bennünket, úgyhogy kijárt már nekünk egy kis szerencse is, és ez plusz lendületet adott a csapatnak. Az volt a cél, hogy összeszedetten és tudatosan játszunk, meg persze a győzelem, de nem csak azért, hogy megmaradjon az éremszerzés esélye, hanem az edzőnk miatt, és magunk miatt is.  Csere nélkül mentünk, így azért nehéz volt, volt időszak amikor át kellett lendülnünk a holtponton, de ezt is megcsináltuk, így sikerült győzni!”

Korcsogh Orsolya vezetőedző: “ Sajnos nem tudtam elutazni a csapattal erre a találkozóra, de biztos voltam benne, hogy Timi meg fogja oldani, és mindent meg fognak tenni a lányok a győzelemért. Rengeteg mérkőzést játszottunk már, taktikailag fel vannak készítve a lányok, és bár a Debrecen ellen más játékrendszerben léptünk pályára a feladatok nem változtak. Nem aggódtam amiatt, hogy valaki ne tudná, hogy mi a feladata, ismerem a lányokat tudtam, hogy ezzel nem lesz gond. Az egész szezonban nyújtott teljesítményükért büszke vagyok rájuk, akármi is lesz a vége, és köszönöm a sorsnak, hogy ilyen csapatom van, akik önállóan is képesek megoldani ilyen helyzeteket. Krascsenics Csillának is köszönöm, hogy segített a csapatnak Debrecenben amiben kellett.”

Vélemény, hozzászólás?