Három utánpótlás csapatunknak véget ért a szezon!

Az U14-es, az U16-os, és az U19-es lányok ( a dél-keleti csoportban) befejezték a 2020/2021-es bajnokságot.

A 2020/2021-es szezonban szinte minden kiírt leány bajnokságban elindultak csapataink. Legkisebbjeink Budapesten, Kiskunfélegyházán és Siklóson a Bozsik tornákon pallérozódtak volna, de ebben a szezonban a Bozsik tornák az év nagy részében felfüggesztésre kerültek, így csak néhány fordulót tudnak lejátszani csapataink.

A legfiatalabb versenyző korosztályunk az U14-es háromnegyed-pályás bajnokságban szerepelt, pontosabban annak dél-nyugati csoportjában. Csapatunk nagy részét Siklósi Alközpontunk adta, és tulajdonképpen ez volt az első olyan éve a lányoknak, ahol a Bozsik tornákon, és a megyei rendezésű bajnokságon kívül országos szinten mérhették össze erejüket az ellenfelekkel. Azt se mondhatnánk, hogy könnyű csoportba kerültek a lányok, hiszen a Ferencváros, és az MTK mellett, a náluk már mondhatni rutinosabb Budapest Honvéddal, Szekszárddal, Paksi SE-vel, vagy a PMFC Sportoldával kellett megmérkőzniük. Sajnos a szezonra alaposan rányomta a bélyegét a víruhelyzet, nem mindig tudott minden játékos pályára lépni, és ez azért az eredményességen is meglátszott. A lányok a 8. helyen végeztek, de azért olyan bravúrok is belefértek a szezonba mint a Kaposvár legyőzése idegenben, vagy a Budapest Honvéd elleni 2-2-es döntetlen. A csoport győztese még nem dőlt el, de amennyiben az MTK legyőzi a Honvédot, akkor az MTK a bajnok (jobb gólkülönbségével), a Ferencváros lesz az ezüstérmes, a PMFC-Sportolda pedig a bronzérmet vihette haza.

U16-os csapatunk két fronton is megmérettette magát országos szinten, hiszen az U16-os nagypályás bajnokságban (keleti csoport), és az U16-os háromnegyed-pályás (dél-keleti csoport) kiírásban is indultak lányaink. Az őszi mérkőzéseken még Rácz Zsófia irányította a csapatot, tavasszal pedig Király Bianka, és  Sipos Lilla vezetésével készültek a lányok. Ebben a bajnokságban sem volt könnyű dolga az edzőknek a vírushelyzet miatt, például a csapat egyik legjobb góllövőjét, Bajza Katát is nélkülözni kellett gyakorlatilag egész szezonban, illetve tavasszal kapusát, Kinka Petrát is elvesztette a csapat a Covid miatt, így több meccsen egy mezőnyjátékosnak kellett védenie. Reibl Orsi, – bár remekül megoldotta a kapus posztot is -, de mivel neki kellett védenie, így ő a mezőnyből hiányzott, és nem is volt könnyű őt pótolni. Tavasszal több játékos is kiesett időlegesen a csapatból a vírus miatt, így szinte egyik találkozón sem tudott csapatunk ugyanabban a felállásban pályára lépni. A csapat a 9. helyen zárt, a csoportot a Gyulai Amazonok nyerte meg 54 ponttal  a 45 pontos DLA, és a 40 pontot szerző Szolnok Fanatic SE előtt. A házi gólkirálynőnk Barna Gabriella lett 8 góllal, őt követi 7-7 góllal Godzsa Ivett, és Nagy Barbara.

Az U16-os háromnegyed-pályás bajnokság nagyon hosszúra nyúlt, hiszen már februárban bajnokikat játszottak a lányok, és május 21-én a Monor elleni mérkőzéssel zárták a szezont, ahol 1-0-ra győzni tudtak. Csapatunk az 5. helyen végzett 23 ponttal, hét győzelem, két döntetlen, 9 vereség a mérleg. A legtöbb gólt Godzsa Ivett szerezte (7), mögötte a tavasszal igazolt Kovács Melissza végzett 4 találattal. A csoport bajnoka  a Szent Mihály lett 51 ponttal, a második helyen az FC Hatvan együttese végzett, a bronzérmet pedig a Tiszakécske lányai nyerték meg.

A legidősebb utánpótlás korosztályunkban az U19-ben három csapattal is nevezett klubunk. A budapesti részleg a kiemelt U19-ben, a Kiskunfélegyházi Alközpontunk a dél-keleti csoportban, Siklósi Alközpontunk pedig a közép-nyugati csoportban versenyzett. A dél-keleti csoportban háromszor játszottak a csapatok egymás ellen, hiszen nyolc csapatot sorsoltak a csoportba. Az ellenfelek közül igazából csak a csoport bajnokát, a Gyulai Amazonokat nem sikerült egyszer sem legyőzni Abonyi Péter tanítványainak, így már néhány fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy lányaink a dobogó második fokán zárják majd a szezont. A lányok 21 fordulóból 14 mérkőzésen győztesen hagyták el a játékteret, és 88 gólt szereztek. A házi gólkirálynőnk, és nem csak a házi, hanem a dél-keleti csoport gólkirálynője is csapatunk játékosa, Czinege Eszter lett 41 találattal, de Kovács Alexandra nevét is érdemes megemlíteni, mert ő sem keveset, összesen 25 gólt lőtt az ellenfelek kapujába. A dél-keleti csoport bajnoka tehát a Gyulai Amazonok csapata lett, a bronzérmet pedig a Szolnoki MÁV együttese szerezte meg.

Ezüstérmes csapatunk névsora: Czinege Eszter, Kovács Alexandra, Novák Gabriella, Vidéki Orsolya, Pallagi Vivien, Molnár Kleopátra, Kádár Kíra, Vámos Viktória, Gál Tímea, Csenki Mária, Pöszmet Eszter, Rojik Boglárka, Papp Nikoletta, Hajagos Vivien, Baksa Lili, Rózsa Alexandra, Károly Annabella, Szabó Hajnalka, Krizsán Lilla

Ezen a héten a kiemelt U19-ben, és a közép-nyugati csoportban is befejezik a bajnokságot a lányok.

Szép volt lányok! 👏

Hajrá Astra!

Vélemény, hozzászólás?