Kettőből egy a dupla meccsen

U19 kiemelt csoport

14. forduló

Vasas Akadémia – Astra-Alef HFC-Üllő 0-5 (0-3)
g: Szennai Tímea (2), Kubitsch Eszter (2), Skultéty Tamara

21. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Fehérvár FC 1-2 (0-1)
g: Skultéty Tamara (56.), ill. Szabó Bernadett (28. büntetőből), Földvári Fanni (68.)

U19-es csapatunk nincsen könnyű helyzetben a kiemelt csoportban, hiszen a szabályok értelmében május 30-ig le kell játszania minden bajnoki mérkőzését a 2020/2021-es szezonban. A halasztott mérkőzések miatt, amelyekből egyébként nem minden esetben csapatunk kért halasztást, feltorlódtak a találkozók, így többször is egymás utáni napon kell játszania a lányoknak.

Így volt ezen a héten is, hiszen szerdán a Vasas Akadémia ellen, csütörtökön pedig a Fehérvár FC ellen léptek pályára a lányok. 

Az agilisan játszó Vasas ellen nem volt könnyű dolga csapatunknak, de Skultéty Tamara korai gólja (5. perc) sokat segített abban, hogy bár fokozatosan, de átvette csapatunk a mérkőzés irányítását, és így több helyzetet, és lehetőséget tudott kialakítani ellenfele kapuja előtt. A 12. percben Szennai Tímea növelte az előnyt kétgólosra, miután egy szöglet utáni kavarodásból sikerült betalálnia, majd még a szünet előtt Kubitsch Eszter tekert szép gólt 16 méterről a bal felső sarokba, így 3-0-ás vezetéssel vonulhattak szünetre a lányok.

A második játékrészben is fölényben játszott csapatunk, és a sok lehetőség közül kettőt még sikerült értékesíteni. Kubitsch Eszter, és Szennai Tímea is meglőtte második gólját, így csapatunk 5-0-ra megnyerte a találkozót.

A csütörtöki mérkőzés előtt mindent megtettünk a megfelelő regeneráció érdekében, nagyon fegyelmezettek voltak a lányok, és masszőrünk, Orosz Zsófia is igyekezett csodát tenni csapatunkkal a találkozó előtt. Ez tulajdonképpen valamilyen szinten sikerült is, hiszen egy kissé tompább első félidő után (ahol egy jogosan megítélt 11-es góllal 1-0-ra vezetett ellenfelünk), egészen elképesztő második félidőt produkáltak a lányok egy komoly játékerőt képviselő Fehérvár ellen. Végig csapatunk birtokolta a labdát, rengeteg párharcot nyertek a lányok, egyáltalán nem volt kétséges az, hogy lányaink jobban akarják ezt a mérkőzést megnyerni, mint ellenfelük. Az 56. percben sikerült is egyenlíteni Skultéty Tamara góljával, és ezután is gyakorlatilag folyamatos védekezésre kényszerítették ellenfelüket a lányok, rengeteg lehetőség adódott, de egyszerűen nem sikerült a fehérvári kapuba találni. A 68. percben persze jött ami ilyenkor jönni szokott, ellenfelünk egy kontrájánál védőink egy lesgyanús helyzetben megálltak, a játékvezető viszont továbbengedte az akciót, és Földvári Fanni újra vezetéshez juttatta a fehérvári együttest. A mérkőzésnek még messze nem volt vége, és bár a gól után végképp “sátrat vert” tulajdonképpen a Fehérvár 16-osa előtt csapatunk, a lányok körbelőtték a kaput, valamint a kapus kezébe emelgették az adódó lehetőségeket.

Sajnos a “ha” futball mérkőzésen nem játszik, de mégis úgy gondoljuk, hogy nem érdemelt csapatunk ezen a napon vereséget, mert két nap alatt 180 percet játszva mindkét mérkőzést irányítva,  – úgy hogy Török Noéminek egyébként, mint Micimackónak a mérkőzés nagy részében “semmi dolga nem akadt”, – legalább egy döntetlent megérdemeltek volna a lányok. 

Korcsogh Orsolya vezetőedző: “Annyit tudok mondani, hogy le a kalappal a lányok előtt, hogy ezt a két napot ilyen magas szinten végig tudták csinálni. Minden csapatnak nehéz most, hogy sok mérkőzés feltorlódott, nekünk sem könnyű ezt megoldani, de vannak még céljaink, amelyeket el szeretnénk érni. Bár a Fehérvár ellen vereséget szenvedtünk, de az én szememben győztünk -még akkor is ha ezért nem adnak három pontot –  hiszen egy erős ellenfél ellen sikerült támadólag fellépnünk, birtokolni a labdát, és rengeteg helyzetet, lehetőséget kialakítani, amelyre az őszi egymás elleni mérkőzésen nem volt példa. A tabellán elfoglalt helyezések nem minden csapatnál mutatják a valóságot, ebben a bajnokságban minden csapat erős valamiben, és egyes találkozókon az is dönthet, hogy aznap kinek van több szerencséje, vagy melyik csapat van éppen jobb passzban. Azt gondolom, hogy mindent megtettünk ezen a mérkőzésen, de ha eredményesek akarunk lenni pontosabbnak, és higgadtabbnak kell lenni az ellenfél kapuja előtt, hogy több helyzetet tudjunk értékesíteni a jövőben. Én büszke vagyok a lányokra, mert minden szempontból nagy fejlődésen ment keresztül a csapat, bár ezt most jelenleg még nehezen fogadják el, hiszen nem sikerült begyűjteni a három pontot. Nem vagyunk könnyű helyzetben de menni kell tovább, és ha ugyanilyen elánnal tudunk pályára lépni minden mérkőzésen, és javítjuk amit kell, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerül a kitűzött célunkat elérni.”

A lányok vasárnap a Puskás Akadémia ellen lépnek pályára!

Vélemény, hozzászólás?