Ötgólos győzelemmel folytatták a lányok!

U19 kiemelt csoport 23. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – FC Hatvan  5-0 (4-0)
g: Kubitsch Eszter (2), Skultéty Tamara, Nádudvari Anna II., Szennai Tímea

A mai napon U19-es csapatunk mondhatni újra kezdte a szezont, hiszen egy hónap kényszerpihenő után léptek ismét pályára a lányok. Ezúttal az FC Hatvan csapata volt az ellenfél, akik bár hét ponttal az utolsó helyen állnak a kiemelt csoportban, harcos, és ügyes játékosokból állnak, így egyáltalán nem volt csapatunknak könnyű dolga. 

Mindkét játékrészben csapatunk irányította a játékot, de igazán az első 45 percben voltak elemükben a lányok. A négy gól az ellenfélnek volt leginkább kedvező ebben a periódusban, hiszen sokkal több találatot is szerezhettek volna lányaink, ha kicsit pontosabbak. Nagy fölényben játszott csapatunk, sokat lőttek kapura a lányok távolról is, a gólok pedig szemre is tetszetősek voltak.  A 7. percben Skultéty Tamara jobb oldali beadására Kubitsch Eszter érkezett jól és a kapu jobb oldalába fejelt. (1-0) Egy perccel később hasonló támadást vezettek lányaink, ezúttal a bal oldalról Nádudvari Anna tálalt Skultéty Tamara elé, aki remekül érkezett a rövidre és nem is hibázott. A 19. percben ismét Kubitsch Eszter volt eredményes, szintén Skultéty Tamara jobb oldali beadását követően, ezúttal lábbal sikerült gólt szereznie. A mérkőzés 35. percében egy szögletrúgást követően a 16-oson belül Nádudvari Anna helyezkedett jól és készített le lövésre Szennai Tímeának, aki 16 méterről a kapu bal oldalába helyezett és ezzel már 4-0-ra vezetett csapatunk.

A második félidőben talán a négy gólos vezetés tudatában kicsit visszavett csapatunk a tempóból, ezért a Hatvannak is akadtak lehetőségei, igaz komoly az csak egy, de kapusunk Reibl Orsolya remekül tisztázott Katona Flóra ziccer helyzeténél. Az 56. percben ismét fejesgóllal növelte előnyét csapatunk, Nádudvari Anna érkezett jól egy beadásra, melyet még előtte Skultéty Tamara próbált kapura fejelni, de pont Nádudvari felé érkezett a fejes, és végül az ő fejéről jutott a hálóba. Lehetőségeink akadtak ugyan a második játékrészben is, sőt néhány perccel a mérkőzés vége előtt még Kubitsch Eszter lőtt egy zúgó kapufát is, melyet már szinte mindenki bent látott, de a kapufa külső éléről kifelé pattant a labda.

Összességében elmondható, hogy az első félidei nagy iramot diktáló remek játék volt az, mellyel ezt a mérkőzést sikerült ilyen nagy arányban megnyerni, erre lehet építeni majd a következő találkozókon. 

Jövő héten a Budaörs vendégei lesznek a lányok, akiknek az őszi vereségért nyilván szeretnének visszavágni, reméljük sikerül is, de ahhoz az egész mérkőzésen a mai első félidei játékunkra lesz szükség!

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

Vélemény, hozzászólás?