Klubunk Elit Képzési Központ minősítést kapott az utánpótlásban!

Március 25-én jelent meg az a hivatalos értesítő, melyben elnökségi határozat született arról, hogy klubunk a Kiemelt Utánpótlás Központi státusz után 2021 nyarától az utánpótlásban Elit Képzési Központ minősítést kapott!

Természetesen eddig is voltak Elit Központok a női utánpótlásban, de ami miatt most különösen fontos ez a minősítés azt a következő bajnokságok versenykiírása meg is mutatja. Aki kicsit szemfülesebb észrevehette, hogy már felkerültek az MLSZ dokumentumtárába a 2021/2022-es bajnokságok versenykiírásai. A leány utánpótlásban a női akadémiák megjelenése miatt a bajnokságok rendszere átalakul egy kicsit. Országos U19, U17-es és U15-ös nagypályás bajnokság indul az akadémiák, – itt jön a lényeg – és az Elit Képzési Központok részére! A versenykiírásban szerepel, hogy ezekben a bajnokságokban csak a női akadémiák csapatai, és a négy Elit Képzési Központ státuszt kapó egyesület vehet részt, tehát nem úgy működik majd a rendszer, mint eddig, hogy lehet szabadon nevezni a kiemelt, és a nem kiemelt csoportokba.

Amelyik klub nem rendelkezik Akadémiával, vagy Elit Központi státusszal, az nem nevezhet ezekbe a bajnokságokba, nekik regionális bajnokságokra lehet leadni majd a nevezést, ahol a legmagasabb korosztály szintén az U19, de mellette megmarad az U16-os, illetve az U14-es bajnokság háromnegyed-pályán.

Ennek ismeretében megtiszteltetésnek, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy klubunk a következő szezonban ismét az elit bajnokságokban (U19, U17, U15) szerepelhet, az akadémiákkal egy bajnokságban, hiszen csakis a legjobbak között lehet a legtöbbet fejlődni, és hosszú távon akár a magyar női NBI-ben, akár külföldön is lehetőséget kapni a profi játékossá válásra!

Várjuk minden olyan játékos jelentkezését, akinek komoly céljai vannak, és szeretne a legjobbakkal versenyezni, fejlődni, esetleg bármelyik utánpótlás válogatott közelébe kerülni.   Úgy gondoljuk, hogy az NBI-es női bajnokságban szerepet kapó utánpótlás korú játékosokon kívül utánpótlás válogatottnak lenni szinte csak az országos bajnoki rendszerben játszók “kiváltsága” lehet majd, hiszen ezek lesznek a következő szezontól az ország legerősebb leány bajnokságai.

Akinek tehát komolyabb céjai vannak a labdarúgással, jelentkezzen utánpótlás edzőinknél a kiválasztó edzések egyeztetésére!

Jelentkezz bátran a kapcsolat/tobrozó menüpontnál megadott elérhetőségeken!

Vélemény, hozzászólás?